Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

8. mai 2013

Maljer - et skikkelig jenteinnlegg!

Dette sier deg kanskje ikke så mye, og hvis du er mann, er kanskje dette et innlegg du egentlig bare ønsker å hoppe elegant over!!! ... medmindre du har tenkt til å sy nye gardiner med det første. :)

Den strenge minimalismen er ikke lenger rådende på gardinfronten. Mange retninger løper parallelt. Nå er det fritt fram til å skape sin egen stil, og det finnes enkle løsninger for enhver smak.

Maljer
Med maljer og stang får du et enkelt oppheng som er greit å montere selv. Gardinene henger flott med lite eller helt uten en søm.

For å gjøre gardinhodet stødig slik at den faller pent, brukes det et spesialbånd (Vliseline) med lim på baksiden øverst på gardinen. Båndet festes til gardinen med strykjern.  På denne måten slipper du noe som helst søm. Uten Vliselinen må du sy en kant, slik at maljene går igjennom to lag med stoff.

Så lages hull for maljene. Du legger ringene oppå stoffet og tegner opp innerkanten av maljen, slik at du får en ring som du kan klippe etter. Husk å klippe ringen ca. 3-4 mm større enn ringen du tegnet.

Jeg har akkurat sydd gardiner til vårt sommerhus, og viser der under, hvor enkelt det kan gjøres.


  


Så enkelt kan det gjøres, selv om det kanskje i utgangspunktet ser vanskelig ut! 
Alle klarer dette, hvis de bare utfordrer og går over "dørstokkmila"!
Lykke til!!!
:)
Bilder (c) Marit Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar