Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

15. mai 2013

Kjerringråd i farta innen 17. mai slår til!!!

Shortcuts for pussing av bunadsølv!


Sakset fra internett .... kjerringråd fra hele landet - som jeg ikke selv har prøvd! Men vel verdt å prøve hvis man ikke forlengst har ordnet det!

1) Legg aluminiumsfolie i bunnen av vasken. fyll i med varmt vann og tilsett ca en ss bakepulver per halvliter vann. Pass på at vannet dekker alt sølvet og at sølvet er i kontakt med aluminiumsfolien. Den kjemiske reaksjonen gjør at sølvet blir skinnende rent. La det ligge et par minutter og skyll godt.

2) Bruk viskelær!!!

3) Vet at sølvsmeden alltid bruker tannkrem for å få sølvet til å skinne pent.

4) Bruk vaskekummen og fyll den med vann,  Tilsett noen spruter med Zalo,  Hell i 1 desiliter med 35-prosent eddik.  Legg det du har av bunadsølv oppi vaskekummen og la det ligge der å godgjøre seg noen minutter før du skyller det godt og lenge i reint vann. Tørk så det hele med en myk klut slik at det ikke blir merker der vannet tørker. Nå er bunadsølvet ditt reint og fint.

 5) Eller bruk tradisjonell sølvpuss! :)

.... og ... 17. mai kveld!

Før du legger bort søljene dine er det lurt å pusse bort alle fingermerker. Sølvet skal oppbevares i poser, og er du ekstra flink kan du surre plastfolie rundt. Da er det ikke mye puss som skal til ved neste gangs bruk, og sølvet ditt vil da holde seg pent.
Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar