Kaken stekes på nederste rille 175 grader i ca. 1 time.
225 g hvetemel
1 ts kanel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
75 g brunt sukker
1 cm fersk ingefær, ev. 1 ts tørket ingefær
240 g sommerhonning eller annen mild honning
1 ½ dl solsikkeolje
1 dl sterk kaffe, litt avkjølt
2 stk store egg
2 ts honning til pynt
Smør en 1-liters brødform med olje og dryss den med semulegryn.
Bland alt det tørre i en bolle. Bruker du fersk ingefær, river du den på den fineste siden av rivjernet. Er honningen helt fast, varmer du den opp over et vannbad eller i mikrobølgeovnen før du blander den sammen med resten av væsken.
Bland alt raskt sammen og hell røren over i brødformen.
Sett kaken i ovnen og etter 30 minutter legger du et bakepapir over toppen av kaken, slik at den ikke blir brent.
La kaken avkjøles i formen.
Fordel en relativt fast honning over kaken før servering.
Innpakket i plast, - uten honning på toppen, holder denne kaken seg godt i flere dager. Lykke til!
Bilder fra internett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar