Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

29. mai 2013

I form!!!



Dette trenger du til 1 kake i form       

Kaken stekes på  nederste rille 175 grader i ca. 1 time.

225 g hvetemel
1 ts kanel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
75 g brunt sukker
1 cm fersk ingefær, ev. 1 ts tørket ingefær
240 g sommerhonning eller annen mild honning
1 ½ dl solsikkeolje
1 dl sterk kaffe, litt avkjølt
2 stk store egg
2 ts honning til pynt


Smør en 1-liters brødform med olje og dryss den med semulegryn.
Bland alt det tørre i en bolle. Bruker du fersk ingefær, river du den på den fineste siden av rivjernet. Er honningen helt fast, varmer du den opp over et vannbad eller i mikrobølgeovnen før du blander den sammen med resten av væsken.

 

Bland alt raskt sammen og hell røren over i brødformen.

Sett kaken i ovnen og etter 30 minutter legger du et bakepapir over toppen av kaken, slik at den ikke blir brent.

La kaken avkjøles i formen.

Fordel en relativt fast honning over kaken før servering.
Innpakket i plast, - uten honning på toppen, holder denne kaken seg godt i flere dager. Lykke til!

Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar