Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

31. mai 2013

Ut på tur med lekker dame!

Hun er en 1971 Mercedes Benz 280 SE Convertible! For tiden oppholder hun seg på et containerskip i Atlanterhavet på vei til USA. Hun er heldigvis ikke alene, men sammen med minst 100 andre godt aldrende, damer av rang!

Hun skal være med på et stort jubileum, nemlig delta på Lincoln Highway's 100 års jubileum. Lincoln Highway var den første veien som ble bygget mellom New York og San Fransisco, og som altså er 100 år iår. 



På denne tiden var det ikke så mange biler rundtomkring, med det var bra vekst i markedet. Behovet for flere og bedre veier var sterkt tilstede. Grusveier var det vanligste på den tiden og mange veier var de reneste "Dirt roads". Veien er selvfølgelig oppkalt etter han som gjorde det mulig; nemlig president Abraham Lincoln.


"Vår" bil fra Klepp som nå skal tilbake til sitt hjemland USA!
Bilens første eier var Ellen Stevenson Borden. Etter hennes død har bilen stått på museum i Chicago fra 1986 til 2011, da Jone Nese fra Klepp kjøpte den og importerte den til Norge.

Ellen Stevenson var gift med Adlai Ewing Stevenson (født 05.01.1900 - 14.07.1965), som var politiker og diplomat. Han stilte to ganger som presidentkandidat for det demokratiske partiet. Efter sigende var han den som bragte humor og friskhet, samtidig som dybde og følelser, vittighet og fremsyn inn i amerikansk politikk og diplomati. Mange så på ham som datidens store taler, og listet ham på 2. plass etter Winston Churchill!

Ellen Borden var en bestemt dame med interesse for politikk, og det var mange som syntes hun lå langt fremfor sin tid! Her er en avisartikkel om henne, som elsket bilen som nå er på vei tilbake til sitt hjemland.


Litt om turen fra Romerikes Blad.....

Amerika på tvers!

Galskap, sier du? Den ultimate bilopplevelse, får du til svar hvis du spør Henning Kjensli fra Lillestrøm og rundt hundre andre amcar-entusiaster fra Skandinavia.
Om noen måneder tar de nemlig begrepet «cruising USA» til nye høyder, når de frakter 100 veteranbiler fra de skandinaviske landene over til New York, for en fire uker og 5.469 kilometer lang kjøretur. 

Feirer 100 år

Etter starten på Times Square i New York 1. juli, er planen å bruke fire uker på å krysse USA langs Lincoln Highway, før ferden ender i Sacramento, Lincoln Park, i San Francisco 26. juli.
– Anledningen er at USAs første transkontinentale landevei, Lincoln Highway, fyller 100 år sommeren 2013. Vi må jo gjøre litt stas på det, samtidig som norske bilentusiaster får en sjelden sjanse til å nyte sine egne veteranbiler på en ekte amerikansk highway, sier Henning Kjensli til Romerikes Blad Bil.
Sammen med faren, Harry Kjensli, er han initiativtaker bak, og ansvarlig for gjennomføringen av, arrangementet.
– Ideen kom allerede i 2006, etter at vi hadde feiret 80-årsjubileet til Route 66, ved å kjøre den med 17 norske biler. Nå vil vi ta det ett steg lenger, forteller Henning Kjensli. 

Vår dame til venstre i bildet

15 fra Romerike

I skrivende stund er totalt 82 biler påmeldt. 65 av dem er norske, hvorav 15 biler hører hjemme på Romerike. I tillegg er det påmeldt 12 svenske, fem danske og to finske biler, samt en tysk bil.
Målet er ifølge Kjensli å få med 100 biler totalt, noe han har tro på skal gå i orden.
– Alle merker og modeller er velkomne til å delta. De eneste kriteriene er at bilen ikke er produsert etter 1979, at den er registrert og i en slik stand at den kan gjennomføre turen, opplyser han. 

 

– Optimal bursdag

En av deltakerne fra Romerike, er Ole Geir Gjørvad fra Hemnes. Han skal delta med sin supersjeldne 1932 Cadillac V12, som er i original stand og trolig en av de siste gjenlevende i sitt slag.
– Det blir morsomt å ta med bilen «hjem» dit den kommer fra. Et mål er å besøke forhandleren der bilen ble solgt ny i ‘32. Alle skal få se at alderen på bilen ikke er noen hindring, sier han. 

Min personlige favoritt - en Messerschmidt!

– Noen vil kanskje si at dette høres ut som galskap?
– Hehehe. Det finnes ikke noe fornuft i dette, selvsagt, men det er en drøm som går i oppfyllelse. En mulighet man ikke får mange av, sier Gjørvad. 

For Hemnes-karen blir turens første dag også ekstra spesiell.
– Jeg fyller 50 år samme dag som starten går. Det å stå på Times Square, med min egen veteranbil på 50-års dagen min, er vel så optimalt som det kan bli, fastslår 49-åringen.


For å følge denne herlige opplevelsen fra start til mål, har det blitt opprettet både Facebook side og blogg, og her kan du lese mer!

Facebook: LH2013 - Lincoln Higway centennial tour
Blog: caddilac.blogg.no
Èn ting er i alle fall helt sikkert, jeg skal følge med denne fantastiske gjengen gjennom alle 4 ukene de skal bruke på å feire Abraham Lincoln's Highways 100årsjubileum! :)

 PS: Bildene er tilfeldig utplukket og tilfeldig plassert!
(bilder fra bileierne og Romerikes blad)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar