Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

22. august 2013

Frozen Yogurt - hjemmelaget

Litt inspirasjon fra Kreta!

Hjemmelaget Gresk Frozen Yogurt-is

Nå som sommeren er kommet tilbake til østlandet ... og forhåpentligvis andre deler av landet også,  synes jeg vi tar en siste omgang med sunn is på menyen.  Denne tar litt tid å lage, så start midt i uken og dere kan nyte den i helgen!

Hjemelaget Frozen Yogurt med knust karamell, må vel slå an ...selv om vi nordmenn er "best på fløte-is" ... i alle fall tror vi at det er fløteis vi spiser! Vår greske venn, Ioannis - eller "Røde", som vi kaller ham, serverte oss denne isen .. og siden har vi ikke vært i tvil om hvilken is som er den beste!


Prøv denne oppskriften innen sommeren går på hell, og du vil garantert fortsette over samme lest neste sommer!

Du trenger - til ca. 16 kuler is:
3 kopper gresk yogurt (nøytral)
1 kopp kremfløte
1 knivodd salt
2 ss vanilje-essens
1/2 - 3/4 kopp flytende honning

Til pynten: 
2 kopper sukker

Slik gjør du:
1) For å få en så kremaktig konsistens som mulig, starter du med å sile yogurten. Dette gjør du ved å la den ligge i en sil med en bolle under over natten i kjøleskapet. Slå ut vannet som er rent av.

2) Hell den drenerte yogurten i en bolle sammen med kremfløte, salt, vanilje-essens og 1/2 kopp honning. Sjekk om du trenger mer honning ved å smake på massen.

3) Sett massen i kjøleskapet i 3-4 timer. Har du en iskremmaskin fyller du deretter massen over i denne og setter den til å røre i 20-25 minutter. Har du ikke iskremmaskin, setter du massen tilbake i fryseren og rører ivrig ca. hvert 30 minutt. Hold på til massener blitt iskremaktig og kremet. Røringen er viktig for at du skal unngå iskrystaller i blandingen.

 

Pynten, som på godt norsk kalles "knekk", er smeltet sukker.  Smelt sukkeret på svak varme og etter at det har karamellisert seg, heller du det utover et lett smurt bakepapir (vær forsiktig - smeltet sukker brenner deg!) og hakker det opp etter det er stivnet.


Rull iskulene i det knuste knekket før servering eller bruk det som strø over frozen yogurt-isen! Hvis du er en skikkelig søtmoms, kan du, i tillegg til knekket også helle litt flytende honning over!

PS: Hjemmelaget is tåler kun 3 uker i fryseboksen, men denne klarer du allikevel ikke å spare så lenge! ;)   Lykke til!




Bilder (c) Marit Jørgensen + internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar