Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

6. august 2013

Rødvin

Hender det at du har lyst på et godt glass rødvin?

Regner med at det kan skje fra tid til annen, .... men så kvier man seg til å måtte åpne en hel flaske for bare et glass.....

Det finnes flere løsninger for at resten av vinen ikke skal bli dårlig. Og la det være sagt med en gang; vinen tåler nok godt å stå et par dager uten at det skjer nevneverdig forringelse....

Her har du uansett forslag til hva du kan gjøre for at vinen skal holde seg god lenger;

Den enkleste først;

Kjøleskapet: 
Jammen, rødvin er jo ikke noe godt kaldt - sier du da! Det er riktig, men hvis du heller kald rødvin i glass og lar de stå i romtemperatur i ca. 15 minutter innen vinen skal nytes, vil rødvinen være ganske riktig temperert.

La vinen temperere seg etter et opphold i kjøleskapet - men denne metoden anbefales IKKE! :)


Pumpe med gummikork:
Du kan kjøpe et sett med gummikorker; til å sette ned i flasketuten og en manuell pumpe. Pumpen  fungerer slik at du etter 5-6 drag, suger ut oksygenet av flasken og forholdene i flasken blir som når den var uåpnet.

Inertgass:
Da beveger vi oss over på et opplegg for de spesielt interesserte! :) Du kan kjøpe nitrogenoksid på sprayflasker som du da sprayer ned i flasken. Gassen legger seg som en beskyttende hinne over vinen inntil du igjen skjenker et nytt glass.


 Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar