Regner med at det kan skje fra tid til annen, .... men så kvier man seg til å måtte åpne en hel flaske for bare et glass.....
Det finnes flere løsninger for at resten av vinen ikke skal bli dårlig. Og la det være sagt med en gang; vinen tåler nok godt å stå et par dager uten at det skjer nevneverdig forringelse....
Her har du uansett forslag til hva du kan gjøre for at vinen skal holde seg god lenger;
Den enkleste først;
Kjøleskapet:
Jammen, rødvin er jo ikke noe godt kaldt - sier du da! Det er riktig, men hvis du heller kald rødvin i glass og lar de stå i romtemperatur i ca. 15 minutter innen vinen skal nytes, vil rødvinen være ganske riktig temperert.
La vinen temperere seg etter et opphold i kjøleskapet - men denne metoden anbefales IKKE! :) |
Pumpe med gummikork:
Du kan kjøpe et sett med gummikorker; til å sette ned i flasketuten og en manuell pumpe. Pumpen fungerer slik at du etter 5-6 drag, suger ut oksygenet av flasken og forholdene i flasken blir som når den var uåpnet.
Inertgass:
Da beveger vi oss over på et opplegg for de spesielt interesserte! :) Du kan kjøpe nitrogenoksid på sprayflasker som du da sprayer ned i flasken. Gassen legger seg som en beskyttende hinne over vinen inntil du igjen skjenker et nytt glass.
Bilder fra internett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar