Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

30. august 2013

Rogn

Nei, vi snakker ikke russisk kaviar eller torskerogn! ... dette er mer eksotisk enn som så....

Det eneste du skal gjøre er å komme deg ut på tur en fin høstdag, slik som idag,  - og du! - husk å ta med kurv eller en stor pose og godt fottøy, for det kan hende du må utfordre tyngdekraften og klatre i trær ... !

Her snakker vi nemlig om norske rognebær! 


Høyt henger de og sure er de - sa reven! Men surt blir det ikke hvis du følger denne oppskriften:

Du trenger:

500 g røde rognebær
500 g grønne, stenfrie druer
Saften av 1 sitron
4 dl sukker
1,5 l vann

Slik gjør du:
Rens rognebærene og kjør de sammen med druene i en foodprosessor.
Kok opp sammen med sitronsaften og vann. Etter oppkok siles væsken gjennom en fruktpose eller fin sil, slik at puss blir frasortert.
Tilsett sukker og gi saften et nytt oppkok.


Serveres med en isbit og sitronskive i glasset!

Lykke til og skål!


Bilder (c) Marit Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar