Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

4. august 2013

Lukten av India!

Lukten av India!



Jeg har lyst til å fortelle om en tur hvor du får opplevelser du sjeldent glemmer! En tur som tilfredsstiller ønsket om å se vakre ting, oppleve eksotisk kultur, romantiske landskap og kulinariske høydepunkter! En tur som er så anderledes og lagt opp av mennesker som er stolte av landet sitt og ønsker å vise deg det aller beste!

Turen jeg nå beskriver vil gå i november i år, og du er heldig hvis du får blitt med! Jeg skulle ønske det var meg som var heldig, men siden det ikke er mulig, vil jeg i alle fall fortelle om den til andre!

Hoteller, måltider og reisemåte er omhyggelig planlagt, og du er godt ivaretatt av reiseleder Niru Kumra, som selv er med hele veien.

Her er litt info, og på slutten av innlegget vil du få vite hvor du kan henvende deg for ytterligere informasjo, hvis dette frister! :)


Allerede første dag blir det mulighet for å se severdigheter i Delhi; som bl.a. Presidentpalasset og å få kjøre igjennom den imponerende "India Gate"

Bahai Tempelet - som populært kalles "Lotus Tempelet" på grunn av utformingen, er en stor attraksjon i Delhi, som også må besøkes!

Første dagen avrundes selvfølgelig med en fantastisk demonstrasjon med celebre kokker på selveste Habitat og en buffet av herligheter du sent vil glemme!

I Delhi blir det også et besøk til det historiske stedet der Mahatma Gandhi levde og drev sitt virke, og hvor han i 1948 ble myrdet. Stedet er bevart slik det fremsto fra hans tid.

Turer inn i travle bygater både med buss og rickshaw hører med, - for virkelig å kjenne på stemningen, i den 500 år gamle byen Chandni Chowk, hvor sølvsmedene selger deres varer!

Selvfølgelig vil du også se mange vakre templer, flotte hager med vannfontener, statuer og skulpturer og vakre blomster underveis. Det blir båtturer du sent vil glemme og mye vakkert å se!

Tenk bare å sitte under den dypblå fløyelshimmelen, overstrødd av stjerner og se et flott lys-show, akkompagnert av cerissene! DET er stemning det!

Turen går videre til byen Varanasi, hvor du kan oppleve lysfesten fra sjøsiden. Lysfesten er den dagen da hundrevis av mennesker hyller den hellige Ganges med Aarti, ved bl.a. å sende opp levende lykter fra elven og inn i nattemørket.


Har du lyst til å oppleve soloppgangen på elven Ganges, er turen også lagt opp for dette. Etter at solen er stått opp er det spennende med en vandring gjennom "The old city" med en engelskspråklig guide!

Hvem kan dra til India uten å få med seg Buddha? I turen er det selvfølgelig lagt inn et besøk til det hellige stedet, der Buddha ga sin første velsignelse; "Sarnath". Du vil få oppleve ruinene av en tidligere blomstrende buddhist-samfunn og få bedre forståelse for dette på det tilhørende muséet.

Byen Agra har de fleste hørt om! Det var der Keiser Shah Jahan oppførte det utrolig flotte byggverket Taj Mahal - som er en av verdens 7 underverk - til sin elskede Mumtaz Mahal, som døde så tidlig. Byggverket er oppført i ren, hvit marmor. Slottet besøkes på det vakreste tidspunktet på døgnet, tidlig i morgengryet, akkurat når solen står opp! Vakrere opplevelse skal man lete lenge etter!!!

Men Agra har flere ess i ermet, og her vil man også få besøke det skikkelig gamle "Agra Fort", også bygget i marmor med fantastiske terrasser og pavilionger. Dette er listet opp på Verdensarvlisten til UNESCO!

Turen tar utflukter til byen som er bygget i rød sandsten, Fatehpur Sikri. Dette er byen som ble bygget av Keiser Akbar på 1500-tallet men som ble forlatt av alle etter bare 15 år.

Jaipur må besøkes! Byen som energisk blinker i rosa og pulserer i all sin pomp og prakt! Her opplever du fordums prakt i god kombinasjon med vår tids kultur! En fantastisk opplevelse!


I Jaipur vil det, hvis mulig, bli anledning til å få en egen sightseeing-tur fra elefantryggen. Du vil få se kongelige palasser med mosaikk-kledde vegger du bare har drømt om fantes og spesielle bygninger du aldri vil glemme, som f.eks. "City Palace", hvor den nåværende Maharaja fremdeles bor, "The Observatory" - også på Verdensarvlisten, og "Palace of the winds".

Togtur! Alle vet at India er togets land, og selvfølgelig må det også prøves! Det er anderledes enn hva vi er vant til og du vil få oppleve natur du sjeldent senere vil se! Togturen ender i Jodhpur - en by du vil bli fascinert av, med sitt Mehrangarh Fort fra 1500-tallet. Et av de største i India og aldri inntatt av fiender grunnet sin oppbygning!

I Jodhpur vil du kunne få en tur på kamelryggen, hvis du tør, og det legges inn et besøk hos artisaner'ne. Her lever de i harmoni med natur og dyr, på en måte som er veldig anderledes enn det vi kommer fra! Du vil få muligheten til å oppleve ekte landsbyliv og vi får et besøk på slottet, der selveste dronningen gir oss innsikt i det kongelige kjøkkenets hemmeligheter. Det er ikke lett å få innpass her.



Vi skal bl.a. skal drikke te i solnedgangen ved sjøen og det er mange hyggelige steder som du også kan besøke på egen hånd!

Som kontrast til hverdaglivet på landet, vil besøket i "The Golden Temple" fremstå! Dette er Sikhenes helligste, og ble bygget av den fjerde Sikh Guru Ram Da i 1577. 

Et stemningsfullt øyeblikk med flaggloring på grensen til nabolandet Pakistan er også tatt med. Denne tradisjonsrike seremonien har foregått daglig siden 1959.

Turen har selvfølgelig, utover oppsatt program, tid til å utforske og shoppe på egenhånd. Markeder og steder skal du selv få bruke tid på - som du vil. Niru har sørget for at du får med deg spesialitetene både for øye og gane. Det er bare å glede seg, pakke kofferten og gjøre deg klar for inntrykk og minnerike opplevelser - for både netthinne og gane! ... og .... glem for all del ikke kameraet!!! 

Hvis ovenstående høres spennende ut og du har lyst til å kaste deg ut i en opplevelse av de sjeldne, så ta kontakt med Niru på telefon 900 97 291 eller send henne en mail på niru@masalamagic.com


Bilder (c) Masalamagic.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar