Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

31. august 2013

Sure erfaringer blir fristende .....

Selv om sommerværet ser ut til å holde seg i sørnorge, er temperaturen allikevel sunket såpass at det kan være godt med en varm kopp kaffe eller te og nybakte sitronruter til lunch. Hvem sier egentlig neitakk til noe så godt? Jeg fikk denne servert hos min gode venninne Irene og vil gjerne dele den med dere som leser SESONGER! Kakeoppskriften og nedenstående vedheng er superenkelt å lage!
.... og til dere som tror at av sitroner blir man sur  ..... tro om igjen! :)

Det er smart å starte med å la alle ingrediensene være rom-tempererte, så sett frem alt på kjøkkenbenken i god tid.


Sitronruter stekes på 180 grader i 25 minutter.

Du trenger
170 g mel
340 g sukker
saften fra 1 sitron
skall fra 1 sitron
4 egg
230 g smør
1/2 ts. salt

Rør sammen mel, sukker og smør.  Bland egg, og sitron, pisk det lett samen, ha oppi røra og rør det hele sammen.

 Lag glasur av;
150 g melis
2 ss sitron

Glasuren smøres utover når kaken er avkjølt.

 * * * * * * *   * * * * * * *    * * * * * * *    * * * * * * *      * * * * * * *      * * * * * * *
Så til neste, og spør du meg, enda bedre sitron-oppskrift!
    
Når du allikevel er igang med sitroner, gir jeg deg også en oppskrift på noe av det beste "pålegget" du kan få fra sitroner; nemlig lemon curd. Det er et slags sitron-syltetøy. Du kan bruke det på brødskiven, som fyll i kaker og til vafler.


Du trenger:
Ca 1 dl. friskpresset sitronsaft (2 sitroner)
Revet skall av de to ovennevnte sitroner
4 eggeplommer
75 g sukker
60 g usaltet smør

La alle ingrediensene varmes opp sammen i en gryte over svak varme. Litt etter litt vil det tykne. Når det er passelig tykt, fylles det over på rene syltetøyglass. Lenon curd holder seg ca. 1 uke i kjøleskapet.




 Bilder fra Internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar