Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

18. august 2013

Vitaminbombe


Vi står midt oppi høstesesongen og der det er sol i hagen, står som regel solbærbusken plassert.

Akkurat nå er de overstrødd med sorte, blanke bær. Så hvorfor ikke lage solbærgelé!




For å gjøre det enklest mulig, gjør du som følger;

Ha 500 gram solbær med stilker opp i gryten sammen med 500 gram sukker.
Rør sammen til alt er blandet godt og kok i ca. 8 minutter. Ta geléprøven!


Geléprøven:

Etter koketiden heller du litt gelé på en tallerken og drar med en teskje gjennom massen. Hvis den ikke flyter sammen, er geléen ferdig. Hvis den flyter sammen igjen; kok lenger og tilsett evt. litt mer sukker. (Har ingenting hendt etter 20 minutter, kan du helle på litt vann eller utsøtet saft og gjøre hele greia om til god saft istedet!)  :)

Sil saften igjennom et klede (tar litt tid!), og ha oppi steriliserte syltetøyglass (klikk her for å se hvordan du steriliserer glassene)


Dette er ikke en oppskrift som varer hele vinteren, så skal du ha til bruk utover høsten og vinteren, dobler eller tripler du bare oppskriften.

Denne geléen blir rødvinsfarget, dufter deilig og friskt og smaker herlig på toast!!!


Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar