Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

22. oktober 2013

Forberedelser ... for Halloween-tilhengere ...




1. november er den kristne helligdagen All Hallow's day - eller som vi sier på norsk; Allehelgensdag. Kvelden før, er All Hallow's Evening og den forkortes til Halloween.

Halloween feires med at barn kler seg ut, og går fra dør til dør. De sier "knask eller knep?", den norske oversettelsen av "Trick or treat", og får godteri fra folk i nabolaget. Barnas knask-eller-knep foregår 31. oktober, mens de voksne gjerne lager sammenkomster siste helgen i oktober.

Ikke dumt at vi nordmenn får flere grunne til å være sosiale og å treffes; for altfor mange av oss sliter sofaen litt for mye i en- eller tosomhet!

Halloween har både kristne og hedenske tradisjoner, men mest av alt er det en moderne fest.
Allehelgensdag den 1. november, ble innført i 610 av pave Bonifacius lV til minne om de martyrene som ikke hadde fått sin egen helgendag. - See more at: http://www.aktivioslo.no/guide/halloween/allehelgensdag/#sthash.XS64lYCB.dpuf
Halloween er en feiring med røtter både i kristendommen og før-kristne tradisjoner, men det er en moderne fest. - See more at: http://www.aktivioslo.no/guide/halloween/#sthash.bd0vDLRU.dp
Allehelgensdag, 1. november, ble innført av Pave Bonifacius den 4de, for at alle martyrene som ikke hadde fått sin egen helgendag skulle minnes. Dagens feiring har nok også blitt spritet opp av den Mexikanske tradisjonen fra "De dødes dag", som feires 1 og 2. november.

Halloween er blitt populært i Norge

Hvorfor heter det Halloween?

1. november er den kristne helligdagen All Hallow’s Day, eller på norske Allehelgensdag, og kvelden før er altså All Hallows Eve som er blitt forkortet till Halloween.

Når er Halloween?

Barnas » Trick-or-Treating» foregår den 31. oktober. Festen for voksne blir feiret siste helgen i oktober, i 2012 er det fredag 26. og lørdag 27. oktober som er de store partydagene.

Skikker og tradisjoner fra mange land

Halloween er en feiring med røtter både i kristendommen og før-kristne tradisjoner, men det er en moderne fest.
Halloweenfeiringen er svært populær i USA, hvor det hersker den rene karnevalsstemning på denne tiden av året.
I løpet av de siste årene har Halloween kommet som en farsott til Norge. En del mennesker liker ikke at Halloween er kommet til Norge, men de fleste synes det er gøy. Og en ting er sikkert: Halloween har nok kommet for å bli en stund her hjemme på berget.
- See more at: http://www.aktivioslo.no/guide/halloween/#sthash.bd0vDLRU.dp

Her er litt inspirasjon til hvordan du kan pynte! Jeg vet det er tidlig enda, men det tar tid å lage et skikkelig fint spøkelse til hagen eller en flott gresskar-lykt til trappen! :)  Lykke til!

Og for de som har lyst til å dyrke sine egne gresskar:
Start første halvdel av juni neste år, ved å så et frø i en jiffypotte. Gjør dette inne og plant ut når du er helt sikker på at frostnettene er over!
Har du en kompost, vil planten stortrives der. Jo mer den trives jo større blir den!
I september kan du høste flere gresskar og hvis du vil ha de ekstra modne og fargesterke, kan du la de stå inne i romtemperatur en stund etter at du har høstet de! :)



Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar