Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

29. oktober 2013

Veien til mannens hjerte går igjennom ......

...... magen!

Det gamle ordtaket begynner visstnok å bli litt loddent, siden det hevdes at dagens menn tenner på det visuelle! Men hvis maten da ser glitrende god ut  … og smaker det samme – da skulle man være på sikker grunn …..

Her er i alle fall tips til noe som vil få smilebåndene på gli! … og så er det jo gøy å prøve noe nytt også …. Ikke sant?  Dette er vel en rett som går som en lett lørdags-spise eller en forrett for en lett middag….. Lykke til!


Gratinert Chevrè - farlig godt!

Gratinert Chèvre

-  og det er ikke vanskelig, selv om navnet kan skremme en alminnelig hobbykokk på flatmark! ;)

Til 4 personer trenger du:

1 liten baguette
litt olivenolje til steking
200 gram hvit geitost (F.eks. Sainte Maure eller Rondin)
Ferske fiken

Dressing:
8 ss appelsinblomsthonning (alm flytende honning går bra)
revet skall og saften av 1 sitron
1 teskje finhakket esdragon
1 teskje finhakket persille (helst bladpersille)
1 teskje finhakket basilikum
1 teskje grovmalt svart pepper
1 spiseskje olivenolje
1 spiseskje sherry-eddik
salt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader.
Skjær baguetten i 2 cm tykke skiver, dypp de fort i olivenolje og stek dem i ovnen. Dryss over litt salt og pepper og la de bli gyldne.

Skjær geitosten i 2 cm tykke skiver. Legg ost på halvparten av brødskivene og gratiner i ovnen. Når osten er smeltet og har fått litt farge, legger du de andre brødskivene over - "som en hamburger".

Dressingen lager du ved å først røre sammen honning, sitronskall og sitronsaft. Tilsett deretter de andre ingrediensene. Rør slik at alle smakene får blandet seg godt og smak deg frem med litt salt og pepper. Når ferdig drypper du dressing over brødene med ost og server med ferske fikenbåter til.

Ummmmmm ..... herlig! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar