Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

31. oktober 2014

Suksess-levergryte

Det er mange som slår knute på seg bare de hører ordet "lever", men hvis du bruker denne oppskriften fra Wenche i TV2, vil du garantert be om å få den igjen. I alle fall er det blitt slik her i huset! :)


Er dere kun to, blir denne gryten nok til 2 middager. Levergryte er greit å fryse ned, så bare la den bli kald før du legger resten i fryseren!

Jeg ønsker lykke til - og garanterer at du kommer til å like dette!

Du trenger til 4 personer


Levergryte:
ca 600 g lever av kalv, storfe
1 pakke skivet bacon
1-2 ss smør
2 løk
2 gulrøtter
2 skiver sellerirot
1/2 ts grovmalt pepper
3/4 ts salt
1 knust laurbærblad
1 ts tørket timian
3 dl vann
3-4 ss rømme eller crème fraiche
1 ss maisennamel rørt ut i 1/2 dl vann

Potetmos :
ca 1 kg poteter
1,5-2 ;dl varm melk
2 ss smør
salt, pepper

Slik gjør du:

Halvtin frossen lever og rens den for hinner og grove ganger. Skyll under kaldt rennende vann og tørk med kjøkkenpapir. Del leveren opp i "sviske-store" terninger og del bacon i mindre biter. Rens og del løk i båter og gulrøtter + selleri i tynne staver.

Brun lever og bacon i smør i pannen eller gryte ved middelsvarme. Brun løk og grønnsaker og tilsett i gryten sammen med salt, krydder, vann og rømme/crème fraiche.

Kok opp og la trekke i 10-12 min. Jevn med maisennamel rørt ut i vann en liten stund før det er ferdig kokt, og smak til med eventuelt mer krydder og salt før servering (trengs neppe). Server med potetmos og rørte tyttebær.


Potetmos:
Rens og del poteter i biter og kok i usaltet vann til potetene er gjennomkokte. Hell av vannet.

Mos potetene med en «potetstapper» og spe med varm melk og litt smør. Smak til med pepper og evt. salt.

Server gjerne en Berens Primitivo til  - Ummmmmmm herlig! :)



 Bilder (C) Marit Næss Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar