Er dere kun to, blir denne gryten nok til 2 middager. Levergryte er greit å fryse ned, så bare la den bli kald før du legger resten i fryseren!
Jeg ønsker lykke til - og garanterer at du kommer til å like dette!
Du trenger til 4 personer
Levergryte:
ca 600 g lever av kalv, storfe
1 pakke skivet bacon
1-2 ss smør
2 løk
2 gulrøtter
2 skiver sellerirot
1/2 ts grovmalt pepper
3/4 ts salt
1 knust laurbærblad
1 ts tørket timian
3 dl vann
3-4 ss rømme eller crème fraiche
1 ss maisennamel rørt ut i 1/2 dl vann
Potetmos :
ca 1 kg poteter
1,5-2 ;dl varm melk
2 ss smør
salt, pepper
Slik gjør du:
Halvtin frossen lever og rens den for hinner og grove
ganger. Skyll under kaldt rennende vann og tørk med kjøkkenpapir. Del leveren
opp i "sviske-store" terninger og del bacon i mindre biter. Rens og
del løk i båter og gulrøtter + selleri i tynne staver.
Brun lever og bacon i smør i pannen eller gryte ved
middelsvarme. Brun løk og grønnsaker og tilsett i gryten sammen med salt,
krydder, vann og rømme/crème fraiche.
Kok opp og la trekke i 10-12 min. Jevn med maisennamel rørt
ut i vann en liten stund før det er ferdig kokt, og smak til med eventuelt mer
krydder og salt før servering (trengs neppe). Server med potetmos og rørte
tyttebær.
Potetmos:
Rens og del poteter i biter og kok i usaltet vann til
potetene er gjennomkokte. Hell av vannet.
Mos potetene med en «potetstapper» og spe med varm melk og litt
smør. Smak til med pepper og evt. salt.
Server gjerne en Berens Primitivo til - Ummmmmmm herlig! :) |
Bilder (C) Marit Næss Jørgensen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar