Er dere kun to, blir denne gryten nok til 2 middager. Levergryte er greit å fryse ned, så bare la den bli kald før du legger resten i fryseren!
Jeg ønsker lykke til - og garanterer at du kommer til å like dette!
Du trenger til 4 personer
Levergryte:
ca 600 g lever av kalv, storfe
1 pakke skivet bacon
1-2 ss smør
2 løk
2 gulrøtter
2 skiver sellerirot
1/2 ts grovmalt pepper
3/4 ts salt
1 knust laurbærblad
1 ts tørket timian
3 dl vann
3-4 ss rømme eller crème fraiche
1 ss maisennamel rørt ut i 1/2 dl vann
Potetmos :
ca 1 kg poteter
1,5-2 ;dl varm melk
2 ss smør
salt, pepper
Slik gjør du:
Halvtin frossen lever og rens den for hinner og grove
ganger. Skyll under kaldt rennende vann og tørk med kjøkkenpapir. Del leveren
opp i "sviske-store" terninger og del bacon i mindre biter. Rens og
del løk i båter og gulrøtter + selleri i tynne staver.
Brun lever og bacon i smør i pannen eller gryte ved
middelsvarme. Brun løk og grønnsaker og tilsett i gryten sammen med salt,
krydder, vann og rømme/crème fraiche.
Kok opp og la trekke i 10-12 min. Jevn med maisennamel rørt
ut i vann en liten stund før det er ferdig kokt, og smak til med eventuelt mer
krydder og salt før servering (trengs neppe). Server med potetmos og rørte
tyttebær.
Potetmos:
Rens og del poteter i biter og kok i usaltet vann til
potetene er gjennomkokte. Hell av vannet.
Mos potetene med en «potetstapper» og spe med varm melk og litt
smør. Smak til med pepper og evt. salt.
| Server gjerne en Berens Primitivo til - Ummmmmmm herlig! :) |
Bilder (C) Marit Næss Jørgensen

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar