Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

1. oktober 2014

Fra grå mus til gullfugl

Snakk om å gå fra grå mus til gullfugl!


Av en eller annen grunn har grønnkålen fått et skikkelig dytt bak! Fra å være bortgjemt og nesten glemt står den å i mange hager og glitrer både som pynt og grønsak. Noen snakker om at det er den mest trendy grønsaken i verden for øyeblikket! Det er jo rene prinsesse-historien det! Og den utkonkurrerer den såkalte pyntekålen 100 ganger - ikke bare på utseende men aller mest for næringsrikdommen. Grønnkål er nemlig full av både Folsyre, Jern, Kalium, Kalsium, A-,  C- og K-vitamin i tillegg til å inneholde drøssevis med antioksidanter!

Vi klippet med oss et par blader fra kolonihagen her om dagen og laget denne supergode suppen - som vi anbefaler deg å prøve også. Oppskriften fant vi på internett og så prøvde vi oss frem litt selv i tillegg. 

Versågod og velbekomme! Følg med - flere oppskrifter kommer!

God og mett blir man også!

1) Kok opp 1,7 l vann og bland ut med grønsak- eller kyllingbuljong til en god kraft.

2) Mens buljongen koker opp steker du gul løk, blank og spe så med kraften.

3) Hakk opp ca. 1/2 kg grønnkål og ha i kraften - la koke i ca. 10 minutter.

4) Lag jevning av litt melk og mel og spe suppen. La den koke lett opp og kjør en omgang med stavmixeren. La det være igjen litt av bladstrukturen, - det skal se ut som hakket spinat.

5) Spe med fløte og smak til med salt og pepper.

Server gjerne sprøstekte bacon-skiver i suppen. Har du ikke bacon tilgjengelig, kan krutonger også gjøre seg som garnityr.

Det minker fort i gryten - oppskriften holder til max 4 porsjoner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar