Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

9. oktober 2014

Et godt tips til deg!


Frøene vi sådde i våres har gitt avling, så vi trenger ikke å handle noe til neste sesong! JAY!! ;)
Hvordan være forut for din tid? Det kan jeg forklare deg - i alle fall frømessig! ;)

Min hage er iferd med å bli klargjort til vinteren. Stauder får visne ned, de store risene av erteblomst blir rasket vekk og lagt på komposten sammen med mange andre sommerblomster. Eplene blir høstet og gjenoppstår som eplemos eller eplekaker, rabarbraene blir fjernet etterhvert som de visner ned, og det er kun de siste høstblomstrende staudene som bærer hagens prakt nå ... i tillegg til grønnkålen selvfølgelig! Den vil gi oss blader til suppe i flere måneder enda. Det sies den er aller best etter den første frostnatten.

De fleste tenker nok at det er enda en stund til de skal begynne å tenke hage igjen, men det er her mitt lille tips kommer inn.....  hvis du er glad i blomster og har tålmodighet til å så frø, er det mye du allerede nå kan begynne å følge med på. Månedene mellom nå og første så-tid, januar/februar, går fort og da er det smart å allerede ha trålet igjennom hagebøker, hageblogger, hageblader og frølister. De finnes der ute alle sammen!

Jeg har lyst til å dele min favoritt-frøleverandør med dere! Det er Albinus Frø som holder til i Danmark. Hun jobber nå på spreng med å samle frø fra egen hage, scanne markedet for nye spennende frøsorter og legge funnene inn i web-shop'en, slik at vi hageglade kan handle i behagelige omgivelser i sofaen hjemme.

Akkurat nå sitter hun og vurderer frø til neste sommers grøde av bl.a. sommerblomster, grønsaker, stauder og krydderurter. Kjørvelen vi sådde denne sommeren ble til mang en god dressing til fiskeretter!

Akkurat nå er siste melding at hun har 168 nyheter som skal legges ut i web-shopen, og da er det bare å fråtse!!! I tillegg er Albinus Frø interessert i å høre fra deg, hvis du har før du leter etter men ikke finner hos henne. Snakk om service! :)

Jeg vil legge ut bilder av blomster som så sommerens lys fra hennes butikk nederst i dette innlegget, men først vil jeg bare legge ut lenken til web-shopen som du nå bør begynne å følge:  http://www.albinusfro.dk/shop/frontpage.html



 Fotos (C) Marit N Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar