Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

8. oktober 2013

Carpe diem!

Vi har den tiden vi har ...  og hva betyr egentlig det? Det betyr at det er NÅ vi lever, hva fremtiden vil bringe vet ingen og igår kan ingen gjenskape, så det er HER og NÅ som gjelder.

Vår tid på jorden er bare et bittelite nanosekund i forhold til jordklodens evige snurring, og vi er her bare på besøk! Så la oss oppføre oss som vi gjør når vi er på besøk; være høflige og vennlige, gjøre det beste for vertskapet og gjøre det beste ut av besøket!


Dette skal ikke være et innlegg om grønn ivaretagelse, bærekraftig utvikling eller Co2-kvoter, men bare et lite tankespinn om menneskenes merkelige måte å oppføre seg overfor hverandre på .. eller kanskje hvordan vi selv oppfører oss!

Det vi legger inn "i potten", er det vi får ut. Er du positiv, får du som regel positivitet tilbake. Er du sur og gretten, er det gjerne det du får i retur fra andre også!

Har du noen gang satt deg på huk, når du er ute på tur - det være seg langs vannet eller i skogen, og lyttet og sett omgivelsene fra et annet perspektiv enn det som er normalen? Jeg kan love deg at du vil oppdage ting du ikke har tenkt over før! En ny vinkel er en ny opplevelse - en fin opplevelse! Så kanskje det også kan være en god øvelse og gjøre, innen du istemmer en nedlatende kommentar om noe eller noen, bare fordi andre har skapt seg en sær oppfatning. Tenk så hyggelig å kunne få en positiv oppfatning av noe istedetfor å være med på å snakke nedsettende om noe/noen!

Det sies at i Norge er misunnelsen sterkere enn sex-driften, og jeg har ingen problemer med å tro at det til en stor grad stemmer.

Det er ikke få mennesker som, straks noen lykkes, istemmer at "det var bare flaks!" eller "ikke noe rart hun får det til, hun har så mange hun kan lene seg på!" En klok dame har sagt at misunnelse er omskrevet beundring, og hvis man begynner å tenke på det, stemmer det faktisk! Husker du fra barndommen; den jenta eller gutten i klassen som hadde finere boblejakke enn du eller coolere sykkel, han var du misunnelig på ... men egentlig beundret du de jo!

Ethvert menneske vet om man er flink til noe eller ikke, og bare tenk etter - er det ikke tilfelle at du har fått "syrlige kommentarer" eller "andres bortforklaringer til hvorfor du har lykkes"  - med andre ord, litt småmisunnelige kommentarer. Det skal du fra nå av ikke la deg bemerke av, men ta det som et kompliment! Egentlig innerst inne, - så beundrer de deg for det du har klart, men dessverre klarer de ikke å glede seg med deg!

Så fortsett å gjøre ting på din måte. Vær deg selv basert på den erfaringen, den kompetansen og den personligheten du har! Du vil helt sikkert, når du har oppnådd et flott resultat, møte blikk du ikke helt forstår, men da skal du ikke bli lei deg - for du er unik og har gjort det beste du kan! Fortsett slik!
Fortsett å være anderledes - alle andre er jo også det! Fortsett å bidra og å gjøre en forskjell!

Husk at det er bedre å sitte som 80åring og tenke tilbake på alt det man gjorde, kanskje til og med angre på mange av tingene ... enn å sitte der og angre på alt det man ikke gjorde!

Så grip dagen, fortsett med det du skaper og smil til verden. Det er det beste du kan gjøre for deg selv - og andre! :)

Alle lesere ønses en strålende dag! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar