Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

19. april 2013

Lørdagskos

Det er "fræddan" og på tide med forslag til noe godt å spise! Foreslår derfor karbonader av lammekjøtt, men alminnelige karbonader kan også brukes. Tilbehøret blir Tzatziki, som smaker desidert best om du lager det selv!




-->


Tzatziki
Siden jeg foreslo Kreta som reisemål tidligere i uken, vil jeg følge opp med en god oppskrift på Tzatziki. Tungen kan slå krøll på seg, bare man ser ordet, men det uttales ganske enkelt "satsiki" .
Ingrediensene skulle være mulig å få fatt i uansett hvor man bor. 


Tzatziki er opprinnelig en tyrkisk rett og er utbredt over hele østen og sydeuropa under forskjellige navn. Vi nordmenn har heldigvis ikke fornorsket ordet, men bruker Tzatziki - som er den greske benevnelsen.

Ingredienser:


  • 1 agurk
  • 1 beger gresk yoghurt (alminnelig norsk yoghurt passer ikke)
  • 2 fed hvidløk - presset
  • litt olivenolje
  • litt sitronsaft
  • 1 liten bukett mynteblader, alternativt dill eller persille - hakket
  • salt (evt. urtesalt)
  • pepper 
  • 1/2 ts knust karve - hvis du ønsker sterk smak (Ikke obligatorisk)



Slik gjør du:



1) Skrell agurken og skrap ut frøene i midten. Rasp agurken på rivjern eller i foodprocessor. Klem ut saften gjennom et rent kjøkkenhåndklede. Den overflødige saften skal ikke brukes.

2) Rør opp yoghurten med presset hvitløk, litt olivenolje, litt sitronsaft og pepper. Når dette er godt blandet, tilsettes de hakkede myntebladene.


3) Bland agurkbladene med yoghurtblandingen og la det stå i kjøleskapet et par timer.


Tzatziki smaker nyyyydelig til lam og karbonader, og er nesten obligatorisk til grillmat. Dette er enkelt å lage, og du vil garantert få mange gode tilbakemeldinger! Lykke til!

Jeg ønsker alle en god week-end med mye god mat og hygge! 
Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar