Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

30. april 2013

ENDELIG: Grise-sjokoladekaken!!!!

GRISEGOD SJOKOLADEKAKE!

Dette trenger du:

  • 1 springform
  • 1 sukkerbrød (kan bakes selv eller kjøpes ferdig)
  • 3 plater dronningsjokolade - smeltes i vannbad og blandes i kremen
  • Rosa marsipan til griser eller ferdige griser fra konditoriet
  • X antall pakker kvicklunch, nok til å omkranse størrelsen du har valgt på kakeformen (alternativt kan man bruke små marsipanbrød)
  • Sløyfebånd

Krem
10 eggeplommer
2 dl. kremfløte
1 ts vaniljesukker
250 g sukker
300 gr smør
Ha eggeplommene til kremen i en tykkbunnet kjele sammen med kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den blir passe tykk. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Bland inn smeltet kokesjokolade. Avkjøl kremen til den er ganske tykk i konsistensen.

Smør ut kremen oppå sukkerbrødet som ligger i bunnen av kakeformen, og sørg for å lage "bølger" i kremen. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 1 time - sjekk at kremen da har blitt så tykk at du kan fjerne springform-kanten uten at kremen "glir ut".

Alternativ: Her er en alminnelig sjokoladekake smurt med smørkrem
og kantet med marsipanbrød. Er kremlaget tykt nok, vil det fungere
som lim for marsipanbrødene.

Morsomst blir det med sløyfebånd. Etter at kanten er festet godt,
kan man fylle på med smeltet sjokolade og legge grisene i til sist.
Sett kaken på et fat og lag nå en kant rundt hele kaken med stående "Kvick-lunch-pinner"og bind dette sammen med et sløyfebånd. Her kan det være smart å ha en medhjelper, for dette er pirkearbeid!

Plasser ut grisene i kremen. Husk at de ikke skal dyttes nedi, men ligge oppå. Det vil si at det ser ut som om halvparten av grisen ligger under sjokoladen.



Lykke til!
Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar