Som navnet tilsier, vil innholdet tilpasses sesongene vårt lille land preges av - året rundt. Jeg vil forsøke å legge ut minst 5 nye innlegg ukentlig, og du vil bli servert artikler og bilder hovedsaklig innen følgende genre;
- mat, helse og stemning - herunder oppskrifter på deilige retter, bilder og tips
- hage- og uteliv - herunder veiledning, trender, bilder og inspirasjon samt reportasjer
- interiør og inspirasjon - herunder inspirasjon, bilder, trender og reportasjer
- reisereportasjer fra inn- og utland - herunder tips til reisen samt steder å besøke
- kultur i mange former - herunder tips til ting som skjer samt ting til ettertanke
Jeg starter ut med litt info om hva du skal huske på i hagen, nå som sneen etterhvert smelter:
1. Få redskaper som spader, raker og gressklipper i orden. Kanskje må det slipes, renses og rengjøres? Trehåndtak bør settes inn med olje, slik at de ikke tørker ut.
2. Vask blomsterpottene dine. De må være helt rene slik at overvintrede plantesykdommer ikke får spre seg. Husk også at fjorårets plantejord er tom for næring.
3. Beskytt de vintergrønne plantene i hagen mot sola. Dekk dem med strie. Vintergrønne planter går i dvale om vinteren, og når de varmes opp av vårsola, begynner de å ånde igjen. For å kompensere for det de ånder ut, trenger de vann og luft fra jorda - som fremdeles er frossen - og planene blir brunsvidde.
4. Planlegg hva du ønsker å ha i hagen eller på balkongen i år. Hva savnet du i fjor? Søk inspirasjon i blader, bøker og andre hager.
5. Tenk over hva hagen kan gi deg når du planlegger. Tenk på sansene. Hagen skal dufte godt, den skal gi deg et vakkert syn, noe godt å ta på, fine lyder og gode smaker. Bambustre gir for eksempel fin lyd og tomater og dill gir deg herlige smaker.
6. Du kan sette potter med stemorsblomster, liljer og fioler på trappa eller balkongen allerede nå. Blir det mer enn fem minusgrader, bør du ta inn blomstene eller legge over litt agrylduk eller strie.
7. Så fort snøen smelter bør du gjøre det kjedeligste, å luke. Jo tidligere du kommer i gang, desto mindre blir det å luke seinere. Grunnen er at når jorda fortsatt er porøs er det lettere å rive løs røtter. Det fører til at ugresset ikke sprer seg like lett.
8. Ikke gå på plenen før den har tørket opp. Når den våte jorda klistrer seg sammen, tar den kvelertak på røttene.
9. Ikke kalk mye. Kalking av gresset fører til at jorda holder på næringsstoffene. Jo mer du kalker, desto mer holder jorda på næringen som gress og planter trenger for å utkonkurrere mose.
10. Bekjemp sneglene. Så fort plenen er iferd med å tørke, kan du legge ut sneglebekjempelse. Du kan for eksempel bruke Nemaslug eller Baymat. Dersom du ikke vil bruke kjemikalier, kan du kjøpe små mark, nematoder. Alt dette får du på hagesentrene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar