Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

16. april 2013

Ferietips!

Hva er ditt beste ferieminne?


Det er mange faktorer som skal tas i betraktning når det spørsmålet skal besvares, men mest sannsynlig handler det i all hovedsak om en etterlengtet pause fra hverdagslige plikter, nye sanseinntrykk og påfyll ev energi. Gode minner er også knyttet til steder og opplevelser sammen med mennesker man er blitt glad i.

For oss som bor på det norske berget, er det nok varmen som frister mest, og selv om tryggheten her hjemme nok sitter godt spikret i folkesjelen, tar vi allikevel sjansen på å dra til steder som er anderledes. Hellas var for en tid tilbake i en situasjon hvor turistene sviktet, pga av økonomisk uro og opptøyer. Hellas, som har så utrolig mye å by på av flott natur, vennlige mennesker, god mat, krystallklart vann og deilig klima - har heldigvis kommet seg over kneika, og nordmenn reiser igjen til de greske øyer! Bare det siste året har det vært en økning på 45%.


Et reisetips fra "Sesonger" er å ta turen til Kreta. Øya sies å være Europas vugge og det er ikke lite denne øya, på størrelse med Rogaland fylke, kan by på! Med sine 320 soldager årlig og ca. 1.000 kilometer kystlinje, hvorav en stor andel er lange hvite sandstrender, skal det godt gjøres å ikke bli forelsket! Norwegian flyr direkte til Chania og Heraklion hele sommersesongen og alle reiseoperatørene har Kreta i sitt sortiment. Hvorfor ikke skjemme seg selv bort og bestille et opphold ... hvis ikke ferien er i boks, er det på tide å bestille nå!

Her er Kreta i et nøtteskall:


Grekerne er kjent for å bli gamle, og det er kanskje ikke så rart - tatt i betraktning at de lever sundt og godt. Gresk olivenolje er noe av det beste innen oljer, de har gode salater som de spiser sammen med nydelig grillet lamme- eller kyllingkjøtt. Fisk og skalldyr er det også god tilgang på, man må bare oppsøke fiskebåtene tidlig om morgenen eller gå på en av de mange hallene, hvor kjøpmennene og restaurantene også handler. Franske oster er verdenskjent, men grekerne ligger ikke langt bak her heller; husk å prøve både Feta, Graviera og Kafalotiri innen du reiser hjem! 

Spiser man middag ute på taverna, blir man alltid servert gratis dessert etter måltidet. Dette består hovedsaklig av gresk yoghurt med nydelig, friskt tilbehør - og det er ganske enkelt å kopiere med seg hjem ... sørg bare for å bruke g r e s k yoghurt - den norske duger dessverre ikke! Her er et forslag; bestående av den deilige, tykke, greske yoghurten, eplebiter og druer overheldt med flytende honning og kanel! Et lite festmåltid som nytes sammen med en Raki! :)


Alle bilder; (c) Marit Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar