Ingrendienser:
2 squash eller ca. 400 g zuccini (jeg har brukt 2 squash her)
1 pakke Feta-ost
2 vårløk
2 røde eller grønne paprika
3 spiseskjeer frisk mynte (urt)
2 spiseskjeer frisk dill (urt) (valgfritt)
1 egg
ca 1 kopp hvetemel (grovere mel kan brukes)
ca 1 kopp griljermel
salt + litt pepper
Olivenolje til steking (bland gjerne med raps- eller solsikkeolje da disse tåler sterkere varme)
Slik gjør du:
Vask squash'ene og riv dem på et rivjern eller bruk foodprocessoren. Skallet skal beholdes på.
Sil fra væske ved å pakke alt inn i et rent kjøkkenhåndklede og presse ut væsken, alternativt presse det sammen i et dørslag.
Smuldre Fetaosten, finhakk paprikaen, vårløken og myntebladene og bland dette godt sammen og tilsett deretter i squash/zuccini-massen. Rør godt rundt med en gaffel.
Håndpisk egget og tilsett dette sammen med mel og giljermelet. Massen skal være fuktig men ikke våt. (Hvis massen er for våt, blir kakene stekt utenpå, men veldig vassne inni)
Salt og pepper tilsettes i forsiktige doser. Fetaosten er naturlig salt, og det kan derfor være smart å være litt tilbakeholden med saltet inntil man har smakt på kakene!
Varm opp pannen og hell i olivenolje, slik at den dekker hele bunnen et lite stykke opp langsmed kanten.
Når oljen bobler, lag små boller av massen (ca 1 spiseskje) og trykk dem ganske flate i pannen. La kakene steke i 3-4 minutter før du vender dem og steker dem like lenge på andre siden. De skal være lyse brune og litt crispe.
Server sammen med små, lette poteter, salat og tomat sammen med forrige fredags oppskrift på Tzatsiki.
Dette kan selv gutta nyte, selv om det ikke inneholder et gram kjøtt! |
Oppskriften er nok til 3-4 personer.
Siden dette er en litt klissete prosess, kan de lønne seg å ha et par latex-hansker i bakhånd.
Alle bilder (c) Marit Jørgensen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar