Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

5. oktober 2013

For de som ikke klarer å slutte!

... og fremdeles er på sylter'n!

Her er noe jeg fant på nettet og kopierte ned for lang tid siden. Fant igjen oppskriften og tenkte at nå er den aktuell, for de som fremdeles har lyst til å sylte og henge igjen i tidlig høst.

Dette er allikevel litt anderledes og det hverken krever skogstur eller høsting fra hagen!

Gulrotmarmelade med appelsin

Du bruker ca. 1 time på denne deilige marmeladen som er kjempegod til skinke, kalkun eller stekt kylling.

Du trenger:
3 appelsiner
500 g gulrot
300 g sukker
0.5 ts malt tørr ingefær eller kanel


Slik gjør du:
Skrubb appelsinene etter at de har ligget i lunkent vann ca. 5 min.
Grovriv skallet og press utsaften. Ta vare på steinene, de inneholder pektin som er et naturlig tykningsmiddel. Kok revet appelsinskall, saft og steiner i ca. 15 minutter.

Skrell gulerøttene og grovriv dem. Ha massen i en kjele sammen med sukker og ingefær eller kanel. La marmeladen koke over svak varme, uten lokk, i enda 15 minutter. Etter endt koketid fylles  marmeladen på små, varme og rene glass. Husk å sette på lokket med en gang.

Lykke til med en litt anderledes oppskrift.  Marmeladen skal oppbevares kjølig.

 Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar