Her er noe jeg fant på nettet og kopierte ned for lang tid siden. Fant igjen oppskriften og tenkte at nå er den aktuell, for de som fremdeles har lyst til å sylte og henge igjen i tidlig høst.
Dette er allikevel litt anderledes og det hverken krever skogstur eller høsting fra hagen!
Gulrotmarmelade med appelsin
Du bruker ca. 1 time på denne deilige marmeladen som er kjempegod til skinke, kalkun eller stekt kylling.
Du trenger:
3 appelsiner
Du trenger:
3 appelsiner
500 g
gulrot
300 g
sukker
0.5 ts
malt tørr ingefær eller kanel
Grovriv skallet og
press utsaften. Ta vare på steinene, de inneholder pektin som er et naturlig
tykningsmiddel. Kok revet appelsinskall, saft og steiner i ca. 15 minutter.
Skrell gulerøttene og grovriv dem. Ha massen i en kjele sammen med sukker og ingefær eller kanel. La marmeladen koke over svak varme, uten lokk, i enda 15 minutter. Etter endt koketid fylles marmeladen på små, varme og rene glass. Husk å sette på lokket med en gang.
Lykke til med en litt anderledes oppskrift. Marmeladen skal oppbevares kjølig.
Skrell gulerøttene og grovriv dem. Ha massen i en kjele sammen med sukker og ingefær eller kanel. La marmeladen koke over svak varme, uten lokk, i enda 15 minutter. Etter endt koketid fylles marmeladen på små, varme og rene glass. Husk å sette på lokket med en gang.
Lykke til med en litt anderledes oppskrift. Marmeladen skal oppbevares kjølig.
Bilder fra internett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar