Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

11. oktober 2013

Helgens garanterte success!

 
Snurreloff med rosiner og kanel! UMMMMMMmmmmmMMMmmm :)

Du bruker ca. 3 timer og 10 min, hvorav forberedelser ca. 35 min.
Stekes på ca 190 grader i ca. 35 min.

Ingredienser - delt opp i forhold til punkter under:
6-6,5 kopper hvetemel (totalt igjennom
1/2 kopp sukker
1 ss salt
2 pakker tørrgjær

2 kopper vann
1/4 kopp vegetabilsk olje (f.eks. soya)
 2 egg

1 kopp rosiner
1 ss vegetabilsk olje

1/2 kopp sukker
1 ss kanelpulver
mer vegetabilsk olje

1 ss mykt smør


Slik gjør du:

1.
Finn frem en stor bolle og bland sammen 5 kopper av melet, 1/2 kopp sukker, saltet og gjæren. Varm opp vann og olje nesten til kokepunktet og bland inn melblandingen. Eggene has i og la det hele bli en smidig deig. Trenger du mer mel, fyller du på til deigen blir god å behandle.

2.
Hell ut deigen på melet underlag og la den få et tynt lag av mel over seg. Kna til deigen blir smidig og god. Smør en stor bakebolle og plasser deigen i denne. La deigen få gli rundt i bollen slik at den  også er smurt godt.  (Hvis du ønsker kan du på dette stadiet fryse ned deigen i opptil 4 dager)
Dekk til deigen og la den ese i en time eller til den har doblet seg i størrelse.


3.
Smør to brødformer. Bank brøddeigen sammen med knyttneven og del den i 2. Bland inn 1/2 kopp rosiner inn i hver deig. Kjevle hver deig ut til et rektangel, ca. 45x22 cm. Smør deigflatene med 1 ss vegetabilsk olje.
Rosinene kan også blandes inn før deigen settes til esing.

4.
Ta en liten bolle og bland 1/2 kopp sukker og kanel. Fordel blandingen likt utover hver deigflate.
Rull så sammen deigen fra den korteste siden og oppover. Fest enden ved å presse den sammen deigen. Forsegl begge endene ved å presse deigen ned med håndflaten og brette endene under loffen. Husk også å ha sammenføyningen etter sammenrulingen ned når du steker og ha dette i mente når du bøyer endene ned. Legg brødene i brødformer.
Smør oversiden med litt vegetabilsk olje, dekk til med et klede og la de ese i ca. 1 time på et varmt sted inntil deigen har fått dobbel størrelse.

5.
Plasser brødene på laveste nivå i ovnen og la de steke på 190-200 grader i ca. 30 min, inntil brødene er godt gyldne. For å sjekke om de er ferdige, kan du ta de opp og banke i bunnen. Lyder det hult, er de ferdige, hvis ikke - la de steke litt lenger. Etter at brødene er ferdigstekt, lar du de avkjøles og smører litt smør over, - for å la få en blank og fin overside.

Tenk deg å nyte disse skivene mens de enda er lunkne, med banan og litt kanel over 
- sammen med en gooood varm kopp te eller kaffe! :) Velbekomme!

 



Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar