Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

11. januar 2014

Fine fisken!

Idag tenkte jeg dere skulle få oppskriften til en fiskerett som smaker veldig godt, er sunn og samtidig lett å lage!



Du trenger:
500 gram torskefilet eller annen hvit fisk
1 ts salt
2 fed hvitløk (kan erstattes med purre)
2 løk
2 røde paprika
1 ss rapsolje eller olivenolje
1 kg poteter
0,5 kg tomater
pepper
2,5 dl lett-fløte

Slik gjør du:

* Kok potetene

* Sett ovnen på 200 grader

* Dryss salt over fisken og la den trekke med saltet mens du gjør de øvrige ingrediensene klare.

* Hakk hvitløksfedene og skjær opp løk og paprika i strimler. Stek grønsakene lett i pannen med olje og la de bli møre men ikke stekt.

* Når potetene er nesten helt kokt, skjærer du disse og potetene opp i  skiver.

* Finn frem en ildfast form og legg lagvis i denne rekkefølgen; poteter, tomater, fisk og løk/paprikablandingen. Krydre det hele med litt pepper mellom lagene.
Hell så fløte over, dekk formen med folie og la den steke i ca. 35 minutter, hvorav de siste 10 uten folie.

Innen du serverer, drysser du litt finhakket persille over.  Kan gjerne serveres med en enkel salat til.

Lykke til og takk for at du leser bloggen! :) Jeg setter pris på det! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar