Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

5. januar 2014

Bedre grønsaker?


BEDRE OPPBEVARING AV GRØNSAKER:

Sannsynligvis har flere enn meg også tenkt på å spise sunnere i det nye året. Men ofte handler man inn i store mengder og før man vet ordet av det, er de blitt til noen slappe saker som ikke er særlig fristende. Jeg kjøpte for noen år siden en boks fra Tupperware, med en liten rist nederst, til å oppbevare salat i - og faktisk blir nesten salaten enda mer crisp etter å ha ligget i den. Bruk noen penger på å kjøpe oppbevaringsbokser som passer til den type grønsaker du spiser og du skal se at de blir mye mer fristende å spise!

Her er noen tips til hvordan du kan få basis-grønsakene til å holde seg gode lengre.

Gulerøtter: Kutt av toppen og legg de i kjøleskapet i en lukket boks. Innen du lukker boksen kan du godt sprinkle et par dråper kaldt vann i boksen. Dvs - posen du kjøper de i er ikke god nok oppbevaring!


Selleri: Sett de gjerne i en lav bolle eller i et glass. Hell litt vann i glasset/bollen og la de stå på kjøkkenbenken eller i kjøleskapsdøren.

Ferske rødbeter: Skjær av toppen (dvs plantedelen, hvis du kjøper de ferske) og la de ligge i boks med en fuktig klut over seg.

Løk, hvitløk og sjalottløk: Oppbevar dem alle på et mørkt, kjølig sted.


Auberginer: La de ligge på kjøkkenbenken og ikke la de komme i kontakt med vann før det øyeblikket du skal bruke de.

Tomater: Oppbevares best i en skål på kjøkkenbenken. I tillegg er det smart å oppbevare store tomater oppned – dvs at festet til grenen skal være opp, slik at basiller og fuktighet ikke trekkes opp fra underlaget de ligger på.


Paprika: La de ligge så tørt som mulig, gjerne på kjøkkenbenken. Behøver ikke å ligge i kjøleskapet medmindre du bruker lang tid på å spise den opp! :)


Bilder fra internett

1 kommentar: