Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

31. juli 2013

Bli lys!

August er rett rundt hjørnet, og dagen er blitt 2 timer og 24 minutter kortere siden midtsommer! Jeg synes jeg har merket det først den siste uken. Vi har begynt å finne frem stormlyktene nettopp fordi det blir mørkere tidlig på kvelden! Det er utrolig koselig og da kan man jo faktisk tilgi at dagen er blitt kortere!

Om du trives med den romantiske eller den moderne stilen,
begge disse belysningene gir deg den backingen du ønsker i ditt miljø!

Litt mer permanent lys enn stearinlys, kan være greit å ha i bakhånd, og da er det et par ting man skal ha i tankene! Utebelysning skal kunne tåle litt mer "vær" enn innelys. For stemningslys på terrassen eller i hagen, er det som oftest bedre med noen velplasserte lyspunkt fremfor en lampe som sprer lyset overalt. Det er jo ikke hyggelig å bli blendet!


Disse punktene er gode å ha i bakhodet, hvis du skal planlegge god belysning ute:

* Velg kvalitet. Utebelysningen skal tåle all slags vær hele året gjennom. - Kjøp kvalitet og forsikre deg om at det er godkjente produkter du kjøper.

* Og siden utebelysningen skal tåle all slags vær, bør du sørge for at armaturet er sikret mot fuktinntrengning. Det anbefales at man til utebelysningen kun bruker IP-grad 44 eller høyere

* Tenk dybde når du lyssetter hagen. Plasser lyspunktene i utkanten av hagen heller enn helt inntil huset. Det skaper mer rom og dybde.

* Ta hensyn til naboen. Innstaller eller heng opp utelysene slik at de ikke blir til sjenanse for naboene.

* Ikke all belysning behøver være elektrisk. Skap en følelse av sommerfest med stearinlys på terrassen. Sett noen lykter med kubbelys i hjørnet eller heng små telysholdere i trærne, og la sommernatten senke seg ...... og med det sagt; - her er noen idéer til inspirasjon! :)






Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar