Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

30. juli 2013

Lettvint og innnnnnnmari god laksepai

Pai - er ikke det vanskelig og mye jobb da? Neida, ikke i det hele tatt - prøv denne, og den vil garantert bli en gjenganger! Enkelt som bare det, og alle ber om oppskriften etterpå! :) Da kan du bare henvise til denne siden i etterkant! :)

Kan brukes som middag i familien en helt vanlig hverdag, festmiddag eller ut-på-tur-middag.

Her er paien brukt som picknick-mat i kolonihagen.
Pakk den inn i folie mens den enda er lunken, og den
holder seg lun til dere skal spise! Deilig med hvitvin til!
Funker i alle sammenhenger, så heng deg på du også!

Her er oppskriften:

Ovnen settes til 200 grader

Paibunn:
125 g meiereismør (romtemperert helst)
200 g mel (50/50 vanlig hvetemel og bokhvete, som de pleier å ha på Meny)
2 ss vann.

Vei opp melet og skjær småbiter av smøret i melet. Kna deretter sammen til en god deig og tilsett til sist 2 ss vann som også knas inn i deigen.

Trykk ut deigen i en paiform og la den gå litt oppover kantene. Bruk en gaffel og prikk bunnen. Før du setter den inn i ovnen, klipper du ut en ring av bakepapir, og legger noe "tungt" som gjør at paibunnen ikke hever seg.  (f.eks. tørkede erter)  Forstek paideigen i 15 minutter.

Fyll:

ca 300 g røkelaks - en skive, vakumpakket. Einerbærrøket er aller best!! ;)
250 g. Cheddar-ost (Alternativt Jarlsbergost)
3 egg
2 dl melk
1/2 ts salt
Tørket eller frisk dill
hvit pepper


Skjær laksen i biter og legg på bunnen. Riv osten på et rivjern og dander rundt og over laksebitene. Pisk sammen egg og melk og tilsett krydder og dill. Hell alt sammen over paien. Avhengig av størrelsen på formen, må du tilpasse hvor mye væske det er plass til.


Stek paien i 25-30 minutter (ikke varmluft)


Bilder (c) Marit Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar