Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

16. mai 2018

RABARBRASESONGEN ER HER!


Da har de skrukkete knollene, som stakk opp som førstemann av jorden igjen strukket seg mot den blå himmelen og blitt til røde stilker med store blader. Med andre ord; klare til å bli spist!

I går høstet vi vår «vinterrabarbra». Den får vi til ved såkalt «Forcing». Vi plasserte en rabarbra-klokke av terracotta over et par av rabarbraene våre, rett før de dukket opp av jorden og lot den få vokse opp i stummende mørke. Her kan dere se resultatet.

 

Den forvirrede rabarbraen har vokst så fort i sin leting etter lys, at den til sist var i ferd med å dytte opp lokket på klokken. Da må den høstes. Uten tilgang på lys blir smaken på stilkene mildere, og vi gleder oss nå til 17. mai desserten – av rabarbra selvfølgelig!

Jeg har skrevet boken «RÅBRA RABARBRA – FOR HISTORIEN, FOR HELSEN, FOR GANEN» - med informasjon om dyrking – inkludert «forcing», sorter, helseaspektet og 60 oppskrifter fordelt på glutenfri, frokost, lunch, middag, dessert, drikke, chutney, syltetøy, gele, bakverk  samt mange flere emner.

Vil du bestille den, kan du svippe innom https://www.herrogfrujorgensen.no – der er den på kampanje nå i rabarbrasesongen.


Ved å klikke på linken som går til mitt private videoarkiv, vil du få se en liten video fra boken: Rabarbraboken video

 

1 kommentar: