Rå rødbeter er en av de gammeldagse grønsakene som man kvier seg litt for å kjøpe, - rett og slett fordi man ikke helt vet hvordan den skal tilberedes... men her kommer en enkel og grei oppskrift, som gir deg ny giv! :)
Marinert skivet laks med med rødbetesalat -
som får tennene til å løpe i vann!
Du trenger:
Skiver av rå laks (dvs ikke røket) Beregn ca. 5 skiver på hver person
3 lime
500 gram rødbeter
1 bunt dill
litt sukker
litt honning
litt god olje
Start med å koke opp rødbetene!
Rødbeter må koke leeeeeenge, så begynn en god stund innen du planlegger å spise dem (kan evt. kokes dagen før). Er rødbetene store, må de koke oppmot en time, er de møre er de ferdige. Avkjøl.
Siden marinerer du lakseskivene slik:
Press saft av 2 stk lime og bland sammen med 1 ts sukker, litt salt og pepper samt revet limeskall. Legg lakseskivene utover på et stort fat. Pensle den godt sammenrørte marinaden utover lakseskivene.
Så lager du rødbetesalaten:
Skjær opp rødbetene i små terninger. Pisk sammen dressingen, bestående av saft av 1 lime, 1 ss honning, 2 ss olje og oppklippet dill, og bland med rødbetene. La stå 5 min før servering.
Server lakseskiver med revet limeskall og rødbetesalat sammen med ristet loff! Garantert success!
Velbekomme
Bilder fra internett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar