Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

28. juli 2013

En rød baron i kjøkkenet

På tide å slippe inn en rød baron i kjøkkenet! Han funker veldig godt sammen med råmarinert laks!

Rå rødbeter er en av de gammeldagse grønsakene som man kvier seg litt for å kjøpe, - rett og slett fordi man ikke helt vet hvordan den skal tilberedes... men her kommer en enkel og grei oppskrift, som gir deg ny giv! :)

Marinert skivet laks med med rødbetesalat - 
som får tennene til å løpe i vann!

Du trenger:
Skiver av rå laks (dvs ikke røket)  Beregn ca. 5 skiver på hver person
3 lime
500 gram rødbeter
1 bunt dill
litt sukker
litt honning
litt god olje

Start med å koke opp rødbetene!
Rødbeter må koke leeeeeenge, så begynn en god stund innen du planlegger å spise dem (kan evt. kokes dagen før). Er rødbetene store, må de koke oppmot en time, er de møre er de ferdige. Avkjøl.

Siden marinerer du lakseskivene slik:
Press saft av 2 stk lime og bland sammen med 1 ts sukker, litt salt og pepper samt revet limeskall. Legg lakseskivene utover på et stort fat. Pensle den godt sammenrørte marinaden utover lakseskivene.


Så lager du rødbetesalaten:
Skjær opp rødbetene i små terninger. Pisk sammen dressingen, bestående av saft av 1 lime, 1 ss honning, 2 ss olje og oppklippet dill, og bland med rødbetene. La stå 5 min før servering.


Server lakseskiver med revet limeskall og rødbetesalat sammen med ristet loff! Garantert success!

Velbekomme


Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar