Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

27. juli 2013

Nå er de klare!

Nå er de klare for innhøsting de fleste steder! Noen har kanskje litt tid igjen, men da er det bare å ha litt mer tålmodighet! 50% av alle hager har de, men hvor mange som går til skrittet å gjøre noe med de, er et godt spørsmål!

Ønsker du å slippe å rense ut stilkene etter høsting,
bør du bruke en gaffel når du høster - da kommer ikke stilken med


Kanskje er du usikker på hva du kan gjøre med Ripsbærene? Man har alltid hørt om ripssaft, men etterhvert er man jo blitt fortalt at saft inneholder mer sukker enn sundt er, og hva lager man da? Er det ikke egentlig en haug av udetonerte, sure bomber på stilker - som bare henger der og SER lekre ut, men smaker som sitron?


Visste du at rips har vært brukt i husholdningen siden 1600-tallet? Grunnen til det, er at de er stappfulle av C-vitaminer, og andre kilder til dette vitaminet var vanskelig å finne i riktig gamle dager. Bærene er supersunne og inneholder bl.a. kalsium, fosfor og 8,5 mg jern pr. 100 gram bær. De er mageregulerende og bladene kan faktisk brukes i salatbollen.

Rips er et bær som både brukes som statist for å tykne andre typer syltetøy og samtidig kan spille hovedrollen i mange gode retter. Bæret er også veldig godt å legge vin på - med en perfekt syresammensetning - på lik linje med druer!


De henger der og ber om å bli plukket! Hvorfor ikke starte ditt rips-bekjentskap med å lage denne supergode desserten eller "kaffetilbehøret" som gjør suksess en deilig sommerdag;

Rips behøver normalt ikke å rengjøres, men en skylling kan være smart!

Marengs med rips

Ingredienser

8 stk marengs (pikekyss)
3 dl rips
5 dl kremfløte

Slik gjør du:

La ripsen ligge 1 time med melis, for å søtne bærene
Visp fløten til krem, men ikke for hardt. 
Ha kremen i en serveringsbolle og pynt med marengs.
Strø rips oppå kremen, innimellom  marengsene.

Versegod - det er servert! :) 

Ummmmmmm - :D


Bilder fra internett +
Geir Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar