Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

21. juli 2013

Barndomsdrømmen, som ble successbedrift

Da jeg var ung, skrev vi i minnebøkene til hverandre og ofte skrev vi noe slik som "Jeg kjenner ei jente, så kjekk og så grei - men kjære-allverden, det er jo deg!" :)

Dette hadde vært helt passende å skrive i Nirus minnebok, og nå skal jeg fortelle dere om henne.
En god venninne, som har fått det til! Hennes success er basert på en drøm, men også på jernhard viljestyrke, stahet, fornuft, pågangsmot og en stor porsjon utholdenhet!

Jeg husker jeg satt på skolebenken sammen med Niru for mange år siden. Hennes visjon gikk det ikke an å rokke ved, og se selv her hvordan hun sakte men sikkert har bygd sitt imperium "sten på sten":

2003: Masalamagic startet av Niru Kumra.


2004: første indiske kokebok laget i Norge Índisk mat norske fat´- anmeldt til terningkast 6

2005: etablerte første indiske kokkekurs-senter og nettbutikk, med salg av krydder og indisk utstyr.


2007: første mat- og kultur reiser til India med kokekurs i India. Se ´Lukten av India´av NRK

2008: laget dvd for digitalt indisk kokkekurs ´Indisk mat norske fat´.

2009 / 2010 : Bidrag i forskjellige aviser/ ukeblader og tv-programmer innen indisk mat (GMN, Frokost TV, Matlyst, Sommeråpent)  

2011: Første norsk-indiske produsent av produktserie med egne oppskrifter. 

Niru var bare ni år da hun begynte å lage mat og notere oppskrifter. Bestemor, som var husstellærer, ga henne karakterer etterhvert som måltidene ble satt på bordet og teknikkene fra hjemlandets kjøkken satt som de skulle. Spiren til Masalamagic ble nok født her!

Faren kom først til Norge tidlig på 70-tallet og etterhvert flyttet resten av familien etter. Etter noen år som prosjektleder i det private næringsliv, savnet Niru matlagningen så mye at bestemte seg for å følge kallet om å presentere indisk mat på norske fat!  Det har hun klart til gangs!

Mange tror indisk mat er uhorvelig sterkt, og umulig for oss nordmenn å innta, - noe som er helt feil, ifølge Niru. Indisk mat er rikt krydret, men styrken er skjult i tilbehør som chutney og der kan du justere styrken selv. 

Niru har hatt god støtte fra hele familien underveis, og uten dem hadde hun ikke klart det, sier hun med et stort smil! Min kjære har bare vært positiv og hjelpsom underveis, mens jeg har realisert av drømmen min! Junior har vært med de fire siste årene. Han er nå ferdig med Bachelor studier på NHH og har i tillegg gründerskole fra Berkley. I ham får Niru hjelp til å starte en egen salgsavdeling, noe som vil gi friskt nytt tilskudd til bedriften.

Status for 2013 er som følger:
* Varemerke registrering i Norge og India

* NorgesGruppen har valgt 10 av 23 produkter i frivillig sortiment

* Lansering med presse, indiske ambassaden og oppskrifter fra NG

* Distribusjon til ca 150 dagligvarebutikker og helsekost

* Demonstrasjon i butikk

* Egen App, Facebook, Twitter, Webside

Alle produktene til Niru er nå også tilpasset storkjøkkedrift.

Siste spennende hendelse i Masalamagic er en herlig mat- og kulturreise til India i November. Her vil du få oppleve litt utenom det vanlige ved bl.a. å bo på og få kokedemonstrasjon på et vaskeekte indisk slott! Mer informasjon om dette finner du på http://www.masalamagic.com.

Dette er bare noen av opplevelsene du får - hvis du blir med Niru på en av hennes fantastiske turer til India!
Niru er en ettertraktet foredragsholder og reiser land og strand rundt. Hun har tatt til orde for de med cøliaki og har komponert mange retter spesielt satt sammen for de med denne sykdommen.

Det indiske kjøkkenet er basert på den eldgamle lærdommen "Ayurveda" og det indiske kjøkken er bygget opp rundt de 5 smakene; sur, søt, salt, skarp og bitter, og ut av disse kommer de herligste retter, selvfølgelig basert på deilig indisk krydder.

Det er ikke få som har deltatt på Nirus matkurs i hennes lokaler sentralt i Oslo. Nyskjerrige nordmenn står faktisk i kø og mange firmaer bruker hennes matlagningskurs i sammenheng med teambuilding og julebord. Og når "engstelige" kursdeltagerne sier de foretrekker middels styrke, fastslår Niru at dagens chutney skal få tre grønne chili, selv om hun selv tåler både åtte og ti! Uten frø? Nei, med frø, selvsagt. Det er der smaken er konsentrert! Og hvis du er uheldig og kommer i brann - drikk kefir eller kald melk. Det slukker best!

Vakker borddekning i Nirus kurslokaler i Oslo

Fra Nirus kommende bok, deler hun her en forfriskende oppskrift, som passer når som helst og til det aller meste. Det er passende å bruke frisk mango nå i sommervarmen,  men med hennes mangopuré på glass, fra MENY-butikken, kan den lages året rundt :)

 Nirus Mangolassi
300 gr mangopuré
2-3 ss sukker
5 dl kefir
1-2 dl vann
Noen isbiter

Blandes som en smoothie med en stavmikser. Serveres kjølig.

Er du nyskjerrig på kurs/foredrag/India-tur eller bare har lyst til å ta kontakt med Niru; gå inn på http://www.masalamagic.com for mer informasjon!

Bilder (c) Niru Kumra/Masalamagic

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar