Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

24. juli 2013

FRAPPE ... eller skal vi si nyyyydelig iskaffe

Første gang jeg smakte FRAPPE var det som om jeg var tilbake i barndommen og smakte is på en varm sommerdag!! Frappe var vidunderlig og avkjølende ... problemet var bare å kun bestille én - ihvertall max to! Den er mest brukt i sør-europa, men det er på tide at vi her hjemme også får nyte av den herlige drikken som hører sommeren til!


Det er utrolig enkelt å lage, tar 5 minutter og du trenger bare en blender (evt. en elektrisk drinksmixer) og følgende ingredienser:

1 kopp kaldt vann
Pulverkaffe
Sukker (kan erstattes med vaniljeis! Ummmmm!!)
Melk (valgfritt)
Isbiter
+
Brede sugerør

Slik lager du den:
1) Tilsett 2-3 ss med kaldt vann, 1 ts pulverkaffe og sukker (evt. iskrem) i beholderen.
2) Sett på lokket og la det vispe til det blir et tykt skum.
3) Hell skummet i et høyt vannglass, tilsett ca. 2 - 3 dl. kaldt vann + knuste isbiter + evt. melk hvis ønskelig.
4) Rør alt sammen og server med sugerør


For de som ønsker; kan også Bailey eller Kalua likør tilsettes.



Tips:
Hensikten med den første mixen er å lage så mye skum som mulig - jo mer jo bedre!
Hvis du ikke har mixer, kan du bruke et syltetøyglass med tett lokk og riste masse!
Hvis du ikke liker isbitene, kan du bruke litt mer kaldt vann istedet...... MEN
ved å bruke iskrem tar det kaffesmaken til nye høyder - absolutt verdt å prøve!!!

Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar