Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

29. juli 2013

Detaljer

Sommerminner gjennom linsen

Du skal sikkert ut og reise i sommer! Om så bare for å besøke familien i en annen by!

Ikke glem å ta med deg kameraet, og her er mitt fotografiske sommer-tips: Ikke glem detalj-bildene!!!
 
Det er fort gjort å la seg blende av de store vyene på steder man kanskje ikke ha vært før. Eller at du ønsker å få med heeele familien eller den vakre sjøen langsmed veien. Du skal selvsagt ta slike bilder også,  men hvis noe av hensikten med fotograferingen er at du på en eller annen måte skal lage en bilde-historie, så kreves det noe mer enn bare oversiktsbilder.


Du skal tenke på at de du viser bildene til ikke har vært med på turen og opplevelsen. De har ikke kjent varmen, smakene, luktene. De må bare forholde seg til bildene dine, og da er bilder av mange folk på stranda og oversikt over den koselige lille landsbyen, greie nok. Men bare det, gir ikke nok til å kunne formidle en historie.

Detaljer og utsnitt
Dukk ned i detaljene. Ta bilder av solkremflasken som ligger oppå badehåndkledet og med en liten flik av sanden, ta bilde av den gode salatbollen som bare smakte himmelsk, eller en detalj av vinflasken på restauranten. Da drar du seeren inn i en verden som det er lett å forholde seg til, uten alt for mange forstyrrende elementer.


Mye av hemmeligheten ligger i de nære detaljene.  Får du se et bilde - hvor hovedsaklig 90% av bildet er av en solmoden tomat, kommer også smaksopplevelsen garantert nærmere.

Få med deg oversikten. Men ikke glem detaljene!

 Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar