Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

15. juli 2013

Sundt hverdagsbrød


Fullkorns-speltbrød


Å bake brød som tar litt lang tid, gir deg muligheten til å få unnagjort andre ting samtidig - og plutselig er som om du nesten ikke merket at du også bruker tid på å bake brød! Noen av disse tingene kan du gjøre mens du baker; støvsuge, lese, trene, rydde, ringe, sette på en vask, hente posten, sende sms, skrive en mail ... det er ikke måte på! Og når du da atpåtil, på slutten av prosessen, blir belønnet med en deilig duft av nystekt brød i hele huset ... som løfter humøret til positivt +, ja da er det ingen grunn til å løpe og kjøpe brød med masser av E-stoffer på butikken!





Langtidshevet fullkorns-speltbrød smaker utrolig godt! Pynt det med friske rosmarinkvister innen det serveres.

Til 2 stk. trenger du:

15 g gjær
8 dl vann
2 dl yoghurt naturell (Skyr kan også brukes)
1 ts havsalt
1 ss akaciehonning
2 ss rapsolje
500 g fullkorns-speltmel
Ca. 600 g hvetemel
Friske rosmarinkvister

Sånn gjør du:

Dag 1:
Rør gjæren ut i vannet, og tilsett yoghurt, salt, akaciehonning og olje. Fullkorns-speltmelet blandes inn, og hvetemelet tilsettes litt etter litt. Rør helt til deigen er uten klumper. Dekk bakebollen med en plastikkpose, og sett den i kjøleskapet over natten.


Dag 2:
Del deigen i 2, og sett de to brødene på en stekeplate dekket med bakepapir. Deigen skal ikke slås ned. Brødene pensles med vann og settes i en 200° varm ovn. Bak brødene i 30-40 minutter. Bank i bunnen av brødene. Høres det hult ut, er de ferdige. Avkjøl brødet, og pynt det med friske rosmarinkvister ved servering.

Lykke til!

Bilde fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar