Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

5. juli 2013

Fordi vi fortjener det!

Rabarbra-is

Sommeren er endelig over oss, og det er det all mulig grunn til å feire ..... med for eksempel litervis av hjemmelaget is!


ISVAFLER MED RABARBRAKOMPOTT OG SJOKOLADEOVERTREKK

Her får du oppskrift på isvafler for voksne! Den hjemmelagde bløte kompotten med rabarbra smaker himmelsk i is, servert i høye isvafler med sjokoladeovertrekk.

Tidsbruk: ca. 45 minutter pluss frysetid.  Mengde: 10 stk.

Rabarbrakompott:
250 g rabarbra, renset og skåret i ca 1 cm tykke skiver
100 g sukker

Parfait = ismasse:
1½ eggehvite
4 ss sukker
2 eggeplommer
2½ dl kremfløte

Hvis ønskelig: en liten "dært" eggelikør   (kan anbefales!!!)

I tillegg:
200 g mørk sjokolade - smeltet
1 pakke med 10 stk isvafler
 

1.
Rabarbrakompott: Legg rabarbra og sukker i en gryte, og kok opp ved svak varme. La rabarbraene koke, til de er møre. Det tar ca 10 minutter. Avkjøl kompotten. Sett den eventuelt i køleskap, så den blir helt kald.

2.
Parfait: Pisk eggehvitene stive med 1 ss sukker. Pisk eggeplommene og 3 ss sukker lyst og luftig. Pisk fløten til tykk, god krem.

3.
Bland rabarbrakompotten med krem og eggedosisen. Vend til sist eggehvitene forsiktig i kremen. Hell iskremen i en form eller skål, og dekk den til. Frys i minst 4 timer.

4.
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Dypp forsiktig vaflenes kant i sjokoladen, og legg dem til å størkne på en rist.

5.
Ved servering: Form parfaiten til kuler, og legg en kule i hver vaffel. Pynt med resten af den smeltede sjokoladen.

Lykke til og nyyyt sommeren! :)
Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar