Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

28. februar 2014

JAPP-kake til helgen!

Takk Google - for hjelp til å få bloggen tilbake! Ganske forferdelig følelse når snart et helt årsverk tilsynelatende er blitt borte i det store intet!

MEN nå er SESONGER igjen på banen og dere skal få oppskriften på den gode kaken jeg lovet. Denne oppskriften fikk jeg av en god venninne som faktisk ble avhengig av den, så vær forsiktig - den kan være vanedannende.


Denne sjokoladekaken er noe utenom det vanlige! Supergod, enkel å lage i tillegg til at du får mange forskjellige smaker i en skjønn forening! GOD HELG alle sammen! 

Stekes ved 180 grader i ca 35 min

Du trenger:

80 g mandler eller andre typer nøtter
3 stk. Japp – sjokolade
400 g sukker
450 g mel
6 egg
1,5 ts vanilje essens
¼ ts salt
200 g mørk Dronning-sjokolade (kokesjokolade)
300 g smør

Kutt opp 80 gr mandler i små biter. (Du kan godt bruke nøtter i stedet, om ønskelig)

Rist mandlene på en tørr varm panne, inntil du kjenner duften av mandlene, da tar du dem av platen og legger dem til side.

Kutt opp 2,5 japp i små biter og legg til side.

Pisk sammen 400 g sukker, 6 egg, 1,5 ts vanilje-essens og 1/4 ts salt.

Smelt 200 g Dronning-kokesjokolade og 300 g smør over vannbad. (Du kan også smelte smøret for seg selv og blande de 2 ingrediensene sammen etterpå)

Rør alt godt sammen.

Bland sjokoladeblandingen og eggedosisen, og rør til det får en jevn farge. Bland inn 450 gram mel.
Rør deretter inn Japp- og mandelbitene.

Hell oppi en firkantet form (ca. 26 cm) og kutt opp en halv japp i små biter og strø over. Stek ved 180 grader i ca 35 min.



 Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar