Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

20. februar 2014

Granité ... en forfriskning uten sidestykke! ;)

Skal du ha gjester til helgen eller bare har lyst til å lage noe godt til deg selv og familien? Her er noe jeg kan anbefale! Supergodt og lett mellomrett eller dessert!


En granité er en slush-lignende sobet som du ofte får servert som en hvilerett for å rense ganen mellom rettene på restaurant.

Graniteer blir ofte også laget av champagne og hvitvin eller annen vin eller brennevin. Rosmarin, sitronmelisse, mynte, chili, sitron, lime og kaffe er populære smaksettere.

Med andre ord; det er bare å prøve seg fram for å finne din egen favoritt. Her er min:


Gul granité med appelsin og rosmarin
Ingredienser

    150 g sukker
    2 dl vann
    1 stilk frisk rosmarin
    1 stk appelsin
    ½ stk gul paprika
    ¼ stk honningmelon

Slik gjør du:

1.  Kok sukkerlake av vann og sukker. La rosmarinstilken koke litt med slik at den setter litt smak på laken. Avkjøl sukkerlaken og fjern rosmarinstilken.
2.  Rens og skjær frukt og grønt i biter og press det til juice i en juicemaskin.
3.  Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.
4.  Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
5.  Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
6.  Ved servering: La graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer av den i kalde serveringsglass.
7.  Pynt f.eks. med litt revet appelsinskall.

Server straks
Bruker du blodappelsin passer granitéen veldig godt til pannacotta!
Lykke til, dette blir garantert success!

Bilder fra iMagasin info

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar