Skal du ha gjester til helgen eller bare har lyst til å lage noe godt til deg selv og familien? Her er noe jeg kan anbefale! Supergodt og lett mellomrett eller dessert!
En granité er en slush-lignende sobet som du ofte får
servert som en hvilerett for å rense ganen mellom rettene på restaurant.
Graniteer blir ofte også laget av champagne og hvitvin eller
annen vin eller brennevin. Rosmarin, sitronmelisse, mynte, chili, sitron, lime
og kaffe er populære smaksettere.
Med andre ord; det er bare å prøve seg fram for å finne din
egen favoritt. Her er min:
Gul granité med appelsin og rosmarin
Ingredienser
150 g sukker
2 dl vann
1 stilk frisk
rosmarin
1 stk appelsin
½ stk gul paprika
¼ stk honningmelon
Slik gjør du:
1. Kok sukkerlake av vann og sukker. La rosmarinstilken koke
litt med slik at den setter litt smak på laken. Avkjøl sukkerlaken og fjern
rosmarinstilken.
2. Rens og skjær frukt og grønt i biter og press det til juice
i en juicemaskin.
3. Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form.
Sett formen i fryseren.
4. Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet
seg med en gaffel.
5. Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset.
Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
6. Ved servering: La graniteen stå ca. 20 minutter på
kjøkkenbenken før du legger noen skjeer av den i kalde serveringsglass.
7. Pynt f.eks. med litt revet appelsinskall.
Server straks
Bruker du blodappelsin passer granitéen veldig godt til pannacotta! |
Lykke til, dette blir garantert success!
Bilder fra iMagasin info
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar