Skal også innrømme at jeg av og til havner på en av de bloggene som virkelig velter seg i goodis, og idag klarte jeg ikke å stå for disse kanelbollene fra Kristine fra detsoteliv-dot-no.
Her er oppskriften, men ikke skyld på meg hvis du forspiser deg! Det er en utfording å holde seg til kun noen få....
Du trenger til deig:
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel
Til fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
..... jeg tror også det kan være supergodt med noen rosiner i .....
Til pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker - jeg brukte rå-sukker, og de fungerte også fint.
Slik gjør du:
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse - ca. 60 minutter.
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.
Rull leivene sammen fra langsiden hvis du vil ha mindre kanelboller og fra kortsiden hvis du vil ha store kanelboller. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver.
Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte (se tips).
Avkjøl kanelbollene på rist.
Bilder (C) Marit Jørgensen
Ingredienser
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Fremgangsmåte
Smelt
smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken
(37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør-
og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland
så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til
dobbelt størrelse (ca 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.
Rull leivene sammen fra langsiden hvis du vil ha mindre kanelboller og fra kortsiden hvis du vil ha store kanelboller. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver.
Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte (se tips).
Avkjøl kanelbollene på rist.
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.
Rull leivene sammen fra langsiden hvis du vil ha mindre kanelboller og fra kortsiden hvis du vil ha store kanelboller. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver.
Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte (se tips).
Avkjøl kanelbollene på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar