Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

5. februar 2014

Chelsea Flower Show 2014

Chelsea Flower Show blir avholdt av Royal Horticultural Society (RHS) hvert år i mai. Da omdannes den gamle sykehushagen til et blomstrende landskap hvor hageplanleggere fra hele verden konkurrerer. Inngangsbilletten koster fryktelig mange penger for å delta, men har man klart å skaffe seg en sponsor eller flere, er man godt på vei.

I tillegg til de "kunstig oppførte" hagene (hvor blomster er kunstig drevet frem i forhold til årstiden), selges det hageinteriør, redskaper, klær, bøker og accessoirer så det gyver etter. Showet går over 4 dager og du må være tidlig ute hvis du vil ha billett. Allerede i slutten av mars er de mest populære dagene utsolgt! Den sikreste og billigste måten å få billetter på er å kjøpe direkte fra Royal Horticultural Society og bestilling kan du gjøre ved å klikke på linken nedenunder.

Billetten bestiller du her: http://tinyurl.com/RHStickets

Med omtrent 600 utstillere, 100 inneklemte hager og ca. 16000 (ja, du leste riktig; sekstentusen) besøkende er det en ganske intens opplevelse, og man trenger ofte mer enn en dag for å oppleve det hele. Man står gjerne i kø for å oppleve hagene, og det er mange med spisse albuer, så ta gjerne med blyantspisser og spiss dine egne i god tid før du entrer scenen!

Hagene bygges opp i løpet av tre uker og plantene skal være på deres aller flotteste ila de fire dagene showet varer. Aller flottest skal de være den dagen utstillingen varer, for det er da bedømmelsen går av stablen.



Du kan dessverre ikke gå inn i hagene, hvilket ville vært en katastrofe. Hagene er en sammenstuffing av planter som skal plukkes fra hverandre rett etter stengetid 4. dag. Her gjelder "bare se, men ikke røre!"

Inpsirasjon er det masser av - i alle fasonger og retninger. Trender blir også fremvist og siden det er deltagere fra hele verden, blir også variasjonen stor. Noen av hagene er definitivt mer spesielle enn vakre!




Tendensen de siste årene synes jeg har vært at idéen med en hage er å skape sitt personlige rom. Hvis du vil, kan du godt sette en campingvogn bak i hagen og utstyre den med balkongkasser og stæsj for å sette ditt helt spesielle fingeravtrykk på hagen. Hagen skal være et sted hvor tankene får flyte fritt og kreativiteten skal få utløp. Et harmonisk tilfluktssted, der du kan oppholde deg i din egen sfære uten andre lyder enn fuglenes sang og trærnes rasling i vinden.

Til sist, en liten presentasjon av min favorittdesigner, Adam Frost, som har beholdt bakekontakten, og designer på naturens premisser ispedd finesser på en delikat måte!


Jeg anbefaler absolutt en tur, og husk å la det være plass i kofferten til et par ekstra godbiter fra showet, for du finner garantert noe du har lyst til å ta med deg hjem!!! :)


Bilder fra eget arkiv + internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar