Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

12. februar 2014

Driv frem våren!

Det er mildt i været og som jeg har skrevet tidligere - vårfølelsen sniker seg innpå uansett hvor realistisk man er til at det fremdeles kun er februar.

Det er allikevel NOE man kan gjøre for å gi omgivelsene et lite puff mot vår, og det er å drive kvister inne! Høres kanskje gammeldags ut - og det ER det jo også - det har vi nordmenn gjort i uminnelige tider! Men den personen som fant det på, må ha vært en fornuftig sjel; for etter mange måneder med mørke, grå dager og kulde, trenger vi en påminnelse om at det ikke er så mange ukene igjen til vi igjen vil merke at solen varmer og vi igjen kan planlegge et deilig uteliv!


Har du en Forsythia i hagen – også kalt Gullbusk, er det bare å plukke inn noen grener til driving. Det samme gjelder for kirsebær og plomme. De har fått den kuldeperioden de trengte for å sette i gang blomstring, så du kan glede deg – de er klare!

Slik driver du – enkelt og greit!
Finn det kjøligste rommet i huset, sett grenene i en vase med vann og la de stå der en uke til avklimatisering. Etter en uke kan du sette de i et av rommene du oppholder deg mest og glede deg over den daglige utviklingen!

Andre trær og busker som du kan bruke på samme måte er:
Spirea  (Spiraea)
Keiserbusk /Marskrossved (Viburnum farreri)
Trollhassel  (Hamamelis)
Vårkornell  (Cornus mas)
Hestekastanje  (Aesculus hippocastanum)

Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar