Jeg tar meg selv i å stadig oftere velge økologisk hvis jeg har muligheten. Jeg har hverken lyst til å fylle de jeg er glad i eller meg selv med unødvendig mange kjemikalier som kroppen ikke klarer å bryte ned og kvitte seg med.
Dette er ikke noen reklame for et overnattingssted, men jeg må si at jeg ville vektlagt denne informasjonen , hvis jeg hadde et valg i forhold til hotell, neste gang jeg skal ut på reise:
Gjennom en kortfilm kan du se forskjellen mellom økologisk og konvensjonell eggproduksjon
Kortfilmen om hvorfor du bør velge økologiske egg kan du se HER
Betegnelsen frittgående høner brukes om høner som kun går
inne. Økologiske høner får også gå ute og følge sine naturlige instinkter. De
hakker i jorda etter naturlig føde som frø, planter, insekter og andre småkryp.
Hønene får kun økologisk fôr, og i hønsehuset skal det være tilgang på dagslys.
Kortfilmen er laget i samarbeid mellom Debio og Nordic
Choice Hotels, i forbindelse med prosjektet ”Økt forbruk av økologisk mat i
hotellrestauranter”, som ble finansiert med midler fra Statens
Landbruksforvaltning (SLF).
I løpet av 2013 ble det gjennomført en rekke kurs for
ansatte i Nordic Choice Hotel for å øke kunnskapen om økologisk produksjon og
forbruk.
Prosjektet har vært et samarbeid mellom Debio og Nordic
Choice Hotels. Nofima og foregangsfylket ØQ har bidratt med
veiledningsaktiviteter og er med i referansegruppen. I tillegg har Matmerk og
Oikos inngått i referansegruppen.
Over 80 Nordic Choice-hoteller har Debios serveringsmerke i
bronse, noe som betyr at de tilbyr sine gjester minimum 15 økologiske
produkter. Nordic Choice-hotellene serverer for eksempel over 2500 kopper
økologisk kaffe hver time, og kjøper 7 millioner økologiske skallegg i
året. I tillegg har hver av de fem
kjedene under Nordic Choice-paraplyen valgt et eget økologisk sortiment de
tilbyr gjestene.
Bilder fra internett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar