"Jeg fryser", sa Patriarken! Jeg må ha varme!!! ..
og så begynte han å fable om solskinn, sandstrender, varme svømmeturer med
påfølgende avslapping under parasollen på solstolen....
"Hvis du holder på sånn, så forsterker du bare
inntrykket av at det er kaldt og rått her hjemme!" svarte jeg og gikk og
hentet oljefyren som akkurat er bitt pakket bort i tanken om at våren er i
anmarsj.
"Kan vi ikke invitere venner til helgen?"
...Patriarken virket som om han tenkte tanken om at ethvert menneske pr. minutt
avgir like mye varme som en 100watts lyspære.
"Ja, ja ... hvis du fryser så fælt, får vi vel heller
finne på noe da!!!" svarte jeg og grublet ....
"SUPPE!" informerte Patriarken, - "suppe varmer!!!
... vi invitererer venner på suppe i helgen!!!"
"Vi kan ikke invitere folk på suppe lørdagskvelden! -
Hvordan skal det gå når vi er ferdige med suppen 10 minutter etter at den er
servert og alle sitter og snufser resten av kvelden!!" ... "og hva har
man til dessert etter suppe??" "Nei, det får bli noe annet!"
Drevet av varmebehovet og gufsen av rå luft gikk Patriarken
i seg selv og kom opp med en lysende idé, "Vi lager Planke .... med hotte
italienske pølser og oster med chilli-syltetøy!" Ja, det var en kreativ
tanke som fikk gehør, så vi oste ut og handlet oss fattige i ferskvaredisken
hos Meny! Vi kjøpte masse godt oste-tilbehør som Øl-gélé med kastanje, Fiken-marmelade
med Balsamico-eddik, honning med valnøtter og masse annet godt!
Planke-idéen kommer fra Jamie Olivers restaurant og er
veldig ok plukkemat å hygge seg utover kvelden med. Jeg mistenker også
Patriarken for å tenke at jo sterkere
mat ... jo varmere blir gjestene og at han da kan, etterhvert som
kvelden skrider frem, hygge seg i sydentemperaturer!
Termometeret vil vise om Patriarkens teorier slår til, men
siden han var så oppsatt på suppe, kom jeg i tanker om Kromme-suppe min
bestefar, på landet, lagte til oss når vi var små... den skal jeg lage til Patriarken neste gang
han fryser!!! Her er oppskriften:
Røre til krommer:
1 egg
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
2,5 dl H-melk
hvetemel
Pisk egget lett og ha i salt og kardemomme. Hell i melken og
ha i så mye mel at røren blir så fast at man kan forme små boller av den med en
spiseskje. Røren må ikke være rennende. La røren svelle i en halvtimes tid.
Kok opp 1 l H-melk og ha i en liten ts salt. Når melken
koker former man små boller av krommerøren med en spiseskje og har i den
kokende melken. La det hele koke i 10 minutter. Rør av og til. Serveres varm
med sukker og kanel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar