Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

21. desember 2013

Noe annet enn kaker .....

Moms, moms, moms, moms ... jeg er sikker på at det i disse dager fort blir en ekstra kakebit til kvelds og TV-kosen. Kanskje du trenger et lite avbrekk?


Her er forslag til noe som er sunt (i alle fall ganske sunt) og supergodt både til rødvin og øl. Ta en tur innom butikken idag og overrask med denne enkle, men ekstra gode nøtteblandingen.

Til 3-4 personer trenger du:

500 g blandede nøtter … eller ferdig nøtteblanding i pose
1/2 ts kajennepepper
2 TS Maldon- eller Himalayasalt/Alminnelig havsalt går også bra.
2 grener Rosmarin
1 ss brunt sukker
1 ss smør

Du kan for eksempel blande sammen, peanøtter, paranøtter, valnøtter, cashewnøtter og hasselnøtter. På denne måten får du en ”renere” blanding enn hvis du kjøper en pose som har ristet og hengt i butikken en stund. 

Slik gjør du:
Spre nøttene ut på en stekeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen på 180 grader i ca 10 min, eller til de er blitt gyldne. Grovhakk nålene på rosmarinkvastene og bland dette med  kajennepepperet, salt, sukker og smeltet smør i en stor bolle. Vend de stekte nøttene godt i kryddersmøret og server dem før de er blitt kalde.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar