Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

13. desember 2013

Dufter godt, ser lekkert ut og smaker godt!

Du har sikkert funnet frem julepynten nå, og kanskje tenker du at "- jeg skulle kanskje fornyet meg litt?..." Her får du oppskriften på å lage deilig duftende julepynt på en enkel måte!


Tørkede epleskiver smaker nydelig men kan også brukes i dekorasjoner. De er også en hyggelig jule- eller vertinnegave. Bruker du økologiske epler, er det også en giftfri gave!

Du trenger:
12 fine, dyprøde epler
Evt. kanel
Ovn og kjernehus-uthuler
Evt. snor, rundstokk eller dekorasjon til å vise de frem 
Slik går du frem:
Sett ovnen på 70 grader

Vask eplene grundig, siden de ikke skal skrelles
Fjern kjernehuset
Skjær eplene i 3-4 mm tykke skiver og legg de på en plate dekket med bakepapir. Krydre evt. med kanel!
La ringene ligge og tørke på 70 grader i ovnen – ca. 5-6 timer. Da skal de være gyldne of fine.
Ta epleringene ut av ovnen og legg de til tørking på et kjøkkenhåndklede.
La de ble helt avkjølt innen du bruker de i dekorasjonssammenheng.
Lykke til! :)



Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar