Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

29. april 2014

Rosa på ball

Du har sikkert hørt at det er vanskelig å få til roser. At de er sære og krevende og blomstrer i kort tid og at de får sykdommer og… og …. og!
 

  Tro ikke alt du hører! 
Du kan få roser som passer ditt lynne, den tid du har til stell og ditt klima.

Selvfølgelig vil du slite, hvis du kjøper en rose som er sart og har behov for spesialgjødning, og planter den et sted hvor klimaet er hardt og det er næringsfattig jord! Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå det!

Det finnes mange roser som er relativt enkle å få til, og som vil gi deg blomstring selv om du ikke nusser og steller med de hver dag fremover.

Har du plass i hagen og lyst på roser, er det disse ukene som er den beste tiden å plante roser på. Gi de en god start ved å blande opp jorden med kompostert kugjødsel og litt ekstra god kjøpejord i plantehullet, og du skal se mye er gjort allerede da.

Såfremt du ikke planter de nye rosene i komplett skygge eller på ekstremt tørre steder, kan du forsøke disse hardføre og nøysomme rosene:


Polstjernen, Le Réve, Flammentanz - som alle blir høye og trenger å bli bundet opp. Disse blomstrer én periode, men lenge.

Roser med mer buskaktig vekst, kan være Hurdalsrose (blir også høy) samt Nyperosene som finnes i både rosa (Moje Hammarberg) og hvitt (Alba).

Hurdalsrose - gammel, god og hyggelig rose!
Bor du et sted, der klimaet er hard kan du forsøke deg på kanadiske roser. De er mye mer hardføre og sykdomsmotstandsdyktige enn for eksempel tyske eller engelske. Gode buskroser jeg anbefaler for den som ikke har erfaring med roser, kan være Mordens Blush, Louise Bugnet, Alexander McKenzie og Therese Bugnet.


Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar