Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

4. april 2014

Sitronloff med rosiner og mandelflak

Når man surfer rundt på nettet finner man mange gode oppskrifter og dette er en jeg selv har tenkt til å bake straks jeg får tid. Det ble ikke oppgitt hvem som eide oppskriften, men det skal visstnok være en tradisjonell påskeloff fra sveits.  

Lykke til for den som tar opp handsken og kom gjerne med tilbakemeldinger! ;)


Herlig sitronloff med rosiner – UmmMMMMMmmmmmm!

Ingredienser:
2 dl melk
25 g gjær
1 egg
75g blødt smør
ca. 400 g hvetemel
Revet skall av en økologisk sitron
1 ts. grovt salt
40g sukker
50 g rosiner

Til pynt:
1 egg
Mandelflak

Varm halvdelen av melken som deretter blandes med den kalde slik at det blir en lunken masse. Rør ut gjæren og sett til side.

Smuldre smøret i melet slik at det er litt grove klumper.

Riv sitronskall fint og bland i melet sammen med salt, sukker og rosiner.

Tilsett væske, og elt deigen på et melet underlag før du lar det heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).

Del deigen i 7 like store deler og trill stykkene til lange pølser. Flett sammen fire av deigpølsene og legg på et stykke bakepapir på stekebrettet. Pensle med eggehvite.


Flett sammen med de tre resterende pølsene og legg oppå den første fletten. Pensle hele bakverket med eggeplommen og dryss mandelflak over.

Still ovnen på 200 grader og la brødet etterheve under klede, mens ovnen varmes opp.
Etter ca. 30 minutter, og ovnen er blitt varm, settes brødet inn og stekes i ca. 35 minutter til det er gyldent og godt gjennomstekt.

 Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar