Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

7. april 2014

Superdeilig tilbehør til kjøtt og fisk!


Stekte gulrøtter med spisskummen, koriander og honning
- deilig tilbehør til biff, hvit fisk eller koteletter  

Tilberedning: 25 minutter
Temperatur: 200 g C
2 porsjoner


Ingredienser
0,5 kg gulerøtter
1 ss olivenolje
1 lime, saft og skall
2,5 ts honning
0,5 ts salt
0,5 ts malt spisskummen
1/4 ts malt koriander
1/4 ts paprika
2 vårløk, hakket

Slik gjør du:
Varm ovnen til 200 grader.
Hakk friske mynteblader eller persille til serveringen.
Legg ut folie på et stekebrett.
Skrell gulrøttene og skjær dem i to, på langs.
Lag dressing ved å vispe sammen, honning, olivenolje, limesaft og skall, salt og krydder. Plasser gulrøtter på folien og hell over 3/4 av dressingen. Bland godt. Stek ca 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på gulrøttene, men til de er knapt møre eller ”al dente” som det også heter.

Legg på tallerkenen og dryss med resten av dressingen, vårløk, persille eller mynte.

Bon apetit! 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar