Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

9. april 2014

Barbie rollemodell

Noen som opplever en litt mer "nær virkeligheten" tanke?

Jeg lekte aldri med Barbidukker når jeg var liten pike, og ifølge flere eksperters uttalelser kan det være en av årsakene til at jeg er et harmonisk menneske med en sunn innstilling til min kropp.

Det er ikke få jenter som har vokst opp med en oppfatning av at Barbie var idealet for hvordan man skulle se ut.

Stakkars jente;
Hvis Barbie var en ekte kvinne hun ville være tvunget til å gå på alle fire og ville være fysisk ute av stand til å løfte sitt overdimensjonerte hode - kanskje litt fjernt fra hva designerne av Barbie så for seg.

Hennes 40 cm midje ville også være 10 cm smalere enn hodet. Magen ville kun ha plass til en halv lever og noen få cm av tarmen. Som hennes skjøre 7,5 cm store håndledd, ville hennes 10 cm store ankler hindre henne i å foreta tunge løft. Så, noe så elementært som å  holde kroppen oppreist - til tross for at så mye av det essensielle mangler - det ville være en helt umulig prestasjon, og dermed ville Barbie ha måtte gått på alle fire.

Enklere for unge jenter å forholde seg til en virkelighets nær modell.
Nå har produsenten tatt til fornuft og laget en ”dagligdags” Barbie som attpåtil har fått en ”godt voksen” utgave. Kanskje dette vil gi litt mindre press på de unge håpefulle barnebarna?

Tenk en aldrende Barbie med poser under øynene!
 
Bilder fra Internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar