Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

6. desember 2017

Sunne Sjokoladekarameller




Det er bare jul én gang i året og da skal man unne seg noe ekstra godt! Hvis du virkelig vil være god mot deg selv og dine kjære, kan du for eksempel lage ekstra sunne julegodter.

Her får du oppskriften på deilige – og sunne – sjokoladekarameller, som smelter i munnen!


Ingrediensene får du i helsekosten eller i velassorterte matbutikker.

Du trenger:

1,5 dl mandler
2 dl dadler
0,5 dl kokosblomstsukker
0,5 dl agavesirup med kanelsmak (eller alminnelig agavesirup med tilsatt  ½ ts kanel)
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver


Slik gjør du:
Hakk mandlene i kjøkkenmaskinen helt til de kleber seg til kanten. Skrap det ned og kjør et par omganger til bare for at det ikke skal være store biter igjen i massen. Tilsett dadler og kakaopulver og bland godt.  Så har du i kokosblomstsukkeret, agavesirupen og vaniljepulveret og blander slik at du får en jevn og klebrig deig.

Kle en firkantet boks med bakepapir og klem ut massen i den. La massen være ca. 1-2 cm tykk. La massen stå i fryseren til den stivner. Ta massen ut når den er passe til å skjære i.


Strø gjerne litt kakaopulver, chilli eller saltflak over innen du setter de frem!

 
Lykke til! Disse er hyggelig å sette frem til gjester – hvis de da ikke forsvinner innen de kommer! ;)





 Bilder fra internett/økosjokoladeoppskrift

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar