DET ER VERDT ET FORSØK, SELV OM HJERNEN DIN FORTELLER DEG AT "DET ANDRE" SMAKER MYYYYE BEDRE!
SUNT ÅRET RUNDT
Det fine med sunne godterier er at de er proppfulle med næringsstoff
og helsegevinster. Dette blir de fordi du bruker naturlige søtningsmidler i stedet
for raffinert sukker som har gått igjennom mange prosesser for å være søtt,
avhengighetsskapende og lekkert, krystallkart hvitt!
I den sunne sjokoladen gir for eksempel disse naturlige tingene
deilig smak og sunn næring til kroppen; vaniljepulver, frukt, krydder, bananer, nøtter,
tørkede urter som f.eks. Stevia.
For å lage din egen sjokolade trenger du kun en kjele, en
visp og en bolle – i tillegg til ingrediensene selvfølgelig. Bruk gjerne en
digital vekst, slik at du får så nøyaktige mål som mulig. Ofte er det lettere å
få en jevn masse (som er ganske viktig når man lager sjokolade) når man bruker
en blender eller kjøkkenmaskin.
ENKLERE BLIR DET IKKE - GRUNNLEGGENDE SJOKOLADEOPPSKRIFT!
Her er den grunnleggende oppskriften på sunn sjokolade. Vei
opp 2 deler kakaomasse og 1 del kakaosmør, og smelt det enten i vannbad eller over
veldig svak varme på komfyren. Sjokolade skal helst ikke varmes opp til over 42
grader, så vær forsiktig! Bruker du vannbad, er det viktig at du ikke får vann
i sjokolademassen.
Rør ofte og fjern gjerne kjelen fra komfyren/bollen fra
vannbadet akkurat innen alt er smeltet. Straks alt er smeltet kan du vispe inn
de smaksstoffene du ønsker, fylle i former og sette kaldt.
Min personlige favoritt er å bruke Sukrinmelis, yaconsirup, bittelitt lakrispulver og saltflak.
Oppbevar sjokoladebitene i en boks med lokk i kjøleskapet,
og sett de frem rett før servering. De smelter fort i romtemperatur.
Husk at hvis du ikke får ingrediensene akkurat der du bor, kan
du bestille de på nett. Bare søk på en ingrediens og du får garantert treff.
IMORGEN KOMMER NESTE OPPSKRIFT SOM ER EKTE HJEMMELAKET JULEKONFEKT! HANDLE INN PÅ LØRDAG OG KOS DERE MED Å LAGE PÅ SØNDAG! :)
Bilder fra internett, info fra helsekost
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar