Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

7. desember 2017

GRUNNOPPSKRIFT - HJEMMELAGET SUNN SJOKOLADE


DET ER VERDT ET FORSØK, SELV OM HJERNEN DIN FORTELLER DEG AT "DET ANDRE" SMAKER MYYYYE BEDRE!



SUNT ÅRET RUNDT

Det fine med sunne godterier er at de er proppfulle med næringsstoff og helsegevinster. Dette blir de fordi du bruker naturlige søtningsmidler i stedet for raffinert sukker som har gått igjennom mange prosesser for å være søtt, avhengighetsskapende og lekkert, krystallkart hvitt!

I den sunne sjokoladen gir for eksempel disse naturlige tingene deilig smak og sunn næring til kroppen; vaniljepulver, frukt, krydder, bananer, nøtter, tørkede urter som f.eks. Stevia. 


For å lage din egen sjokolade trenger du kun en kjele, en visp og en bolle – i tillegg til ingrediensene selvfølgelig. Bruk gjerne en digital vekst, slik at du får så nøyaktige mål som mulig. Ofte er det lettere å få en jevn masse (som er ganske viktig når man lager sjokolade) når man bruker en blender eller kjøkkenmaskin.


ENKLERE BLIR DET IKKE - GRUNNLEGGENDE SJOKOLADEOPPSKRIFT!

Her er den grunnleggende oppskriften på sunn sjokolade. Vei opp 2 deler kakaomasse og 1 del kakaosmør, og smelt det enten i vannbad eller over veldig svak varme på komfyren. Sjokolade skal helst ikke varmes opp til over 42 grader, så vær forsiktig! Bruker du vannbad, er det viktig at du ikke får vann i sjokolademassen.

Rør ofte og fjern gjerne kjelen fra komfyren/bollen fra vannbadet akkurat innen alt er smeltet. Straks alt er smeltet kan du vispe inn de smaksstoffene du ønsker, fylle i former og sette kaldt. 

Min personlige favoritt er å bruke Sukrinmelis, yaconsirup, bittelitt lakrispulver og saltflak.

Oppbevar sjokoladebitene i en boks med lokk i kjøleskapet, og sett de frem rett før servering. De smelter fort i romtemperatur.

Husk at hvis du ikke får ingrediensene akkurat der du bor, kan du bestille de på nett. Bare søk på en ingrediens og du får garantert treff.

IMORGEN KOMMER NESTE OPPSKRIFT SOM ER EKTE HJEMMELAKET JULEKONFEKT! HANDLE INN PÅ LØRDAG OG KOS DERE MED Å LAGE PÅ SØNDAG! :)

 Bilder fra internett, info fra helsekost

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar